Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul Pas – Festival de Teatru al Actorilor Amatori

0

Începe „Primul Pas – Festival de Teatru al Actorilor Amatori”

Ediția I, 1 – 7 iulie, București

București, 1 iulie 2019 În perioada 1 – 7 iulie 2019, are loc prima ediție a festivalului ”Primul Pas – Festival de Teatru al Actorilor Amatori”. Evenimentul este organizat de Școala Teatrul de Artă București, cu sprijinul Trupei de Artă – absolvenți ai Școlii Teatrului de Artă București.  Timp de șapte zile, scena Teatrului de Artă București – str. Sfântul Ștefan 21, va fi gazda a șapte spectacole prezentate în concurs și două spectacole invitate, toate aparținând unor trupe sau școli de teatru pentru amatori.

Ne dorim de la festivalul <<Primul Pas>> să devină cel mai important festival concurs dedicat actorilor amatori. Atât în aceasta primă ediție, cât și în cele care urmează, ne dorim să aducem în fața publicului și în fata juriului cele mai bune spectacole de amatori și să oferim celor mai buni șansa reală pentru <<primul pas>> către o carieră profesionistă în actorie. Anul acesta juriul este format din actori și regizori profesioniști, dar și directori de casting, exact cum se întîmplă la festivalurile de teatru pentru profesioniști. Vă așteptăm cu drag să îi vedeți, să îi aplaudați și să îi felicitați pe cei mai buni dintre actorii amatori. Mișcarea actorilor amatori este extrem de importantă, ea fiind marea pepinieră pentru lumea teatrului și a filmului profesionist. Toată lumea știe că, orice actor profesionist a evoluat dintr-un actor amator”, afirmă George Constantinescu, Președintele Festivalului ”Primul Pas” și directorul Teatrului de Artă București.

 

În ultimii 10 ani, din ce în ce mai mulți adulți, adolescenți și copii aleg cursurile de teatru ca modalitate de auto-descoperire, depășire a propriilor bariere și auto-modelare. Această modalitate de dezvoltare personală a devenit, treptat, un catalizator neobosit ai unor comunități de actori amatori, din ce în ce mai active și în continuă dezvoltare. Drept dovadă stau nenumăratele reprezentații și producții teatrale realizate în regie proprie, pregătite de actori amatori, pe scene independente din București, dar și din alte orașe ale țării. De cealaltă parte, dovada supremă, este dată de reacția publicului, din ce în ce mai numeros șin ce în ce mai interesat. Primul Pas – Festival de Teatru al Actorilor Amatori a fost creat cu scopul de a încuraja, de a susține și de a promova activitatea școlilor de teatru pentru amatori, din București. S-a dovedit deja că pasiunea pentru scenă și dramaturgie poate uni, într-o mare familie, oameni din domenii foarte diferite.

Programul Primul Pas – Festival de Teatru al Actorilor Amatori”

Ediția I, ediție pilot, este găzduită de Teatrul de Artă București.

1 iulie, ora 19.30

The Very New Year (adaptare după Trilogie Belgrădeană de Biljana Srbljanovic) – spectacol invitat

Trupa de Artă – Școala Teatrul de Artă București

1 iulie, ora 21.00 – Cocktail de deschidere a Festivalului

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.