Primul Marș al prematurilor organizat în România!

0

Asociația Unu și Unu organizează în premieră în România primul Marș dedicat bebelușilor care se nasc prematur dar și familiilor acestora. Astfel, în data de 10 iunie, 2015 incepand cu orele 10:45 va invită într-un număr cât mai mare la eveniment alături de reprezentanți ai societății civile, jurnaliști, Ong-uri, Vip-uri, medici, autorități, părinți, prieteni.

Punctul de întâlnire este pe Șoseaua Aviatorilor (direcția de mers de la metroul Victoriei spre Parcul Kiseleff).

FB cover marsul cu data

Scopul acestui Marș al prematurilor este de a atrage atenția societății civile asupra fenomenului prematurității, aflat ȋntr-o continuă crestere, atat la nivel internaţional, cât şi la nivelul României.

Ne propunem ca prin acest marș să tragem un semnal de alarmă într-o manieră diferită asupra fenomenului de prematuritate. 1 din 10 copii se naște înainte de termen la nivel internațional și trebuie să semnalăm acest aspect îngrijorător, să determinăm întreaga societate să lupte și să ajute ca numărul de copii prematuri din România să se micșoreze. Așadar, prezența într-un număr cât mai mare va ajuta la diseminarea acestui subiect. În plus, vom avea activități interesante și optimiste pentru toate vârstele. Pe ultimii 50m se va merge, pe cât posibil, cu respiraţia oprită, pentru a întelege situația prin care trece prematurul de când se naște până ajunge la terapie intensivă și este resuscitat. Vom purta maști de oxigen (ca cele din terapie intensiva), pentru a semnaliza că aceasta este principala problemă la nașterea copilului prematur și de aici rezultă majoritatea problemelor de sănătate ulterioare”, spune Diana Gămulescu – vicepreședinte Asociația Unu și Unu

Marșul prematurilor se va organiza anual și va aduce în atenție câte o problemă a prematuritatii: anul acesta, tema centrală va fi RESPIRAȚIA și neputința acestor bebeluși de a respira singuri.

Naşterea reprezintă momentul de acces la autonomie prin adaptarea nou-născutului la viaţa extrauterină, realizată în mod specific fiecărui aparat sau sistem: cardio- respirator, digestiv, sistem nervos central”, declară Doina Broscăuncianu-  Dr. Medic primar pediatrie şi specialist neonatologie, doctor în medicină Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” Bucureşti – Spitalul de Obstetrică Ginecologie „Polizu”, citandu-l pe Lequien Pierre. „Le nouveau-ne”.

Cei interesati pot sa fie la curent cu evenimentul pe pagina oficială de facebook: https://www.facebook.com/asociatia.unusiunu.

Respirația este viață!

###

Despre Asociatia Unu si Unu

Misiunea organizatiei noastre este de a imbunatatii sanatatea bebelusilor prin proiecte de preventie privind nasterea prematura, informare si educare societatii civile privind nasterea inainte de termen, oferirea de suport parintilor cu copii nascuti inainte de termen si derularea de proiecte privind urmarirea, monitorizarea copiilor dupa externare pana la varsta de 2 ani.

Viziunea Asociatiei Unu si Unu  este sa devina vocea prematurilor, a multipletilor si a parintilor lor din Romania.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează