Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul grup de suport pentru pacienții cu cancer colorectal

0

Inițiativă în premieră – primul grup de suport pentru pacienții cu cancer colorectal, realizat de FABC în parteneriat cu Institutul Oncologic “Al. I. Trestioreanu” din București. 

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), în parteneriat cu Institutul Oncologic “Al. I. Trestioreanu”din București anunță crearea primului grup de suport multidisciplinar, realizat în cadrul unui spital, pentru pacienții diagnosticati cu cancer colorectal.

Scopul principal al acestui proiect este să faciliteze dialogul și schimbul de experiență între pacienți, supraviețuitori ai cancerului colorectal, și specialistii în domeniu. Printre obiectivele grupului de suport enumerăm:

  • creșterea nivelului de informare pentru pacienți
  • creșterea nivelului de cunoștințe cu privire la importanța unei nutriții adecvate în gestionarea cancerului colorectal (ce alimente ajută și ce alimente sunt dăunătoare)
  • reducerea stării de anxietate provocată de boală
  • diminuarea stării de epuizare fizică si psihică

Echipa medicală ce va lua parte la sesiunile grupurilor este formată din doi medici specialiști oncologi, un psiholog și un nutriționist. Aceștia vor răspunde tuturor întrebărilor pacienților, ajutându-i să gestioneze mai bine impactul bolii, în toate aspectele acesteia.

Întâlnirile grupului vor avea loc în cadrul Institutul Oncologic “Al. I. Trestioreanu” București, de două ori pe luna, în grupe separate pentru femei și bărbați. Ora de începere este 15.30, întâlnirile durează până la 3 ore, iar accesul este gratuit. Programul exact este:

  • Bărbați: 31 iulie, 14 august, 28 august, 4 septembrie, 18 septembrie
  • Femei: 30 iulie, 13 august, 27 august, 3 septembrie, 17 septembrie

Ne bucură foarte mult că am reușit să demarăm acest proiect pilot. Pentru pacienți, diagnosticul de cancer colorectal este de multe ori privit cu teamă, însă prin acest proiect încercăm să oferim pacienților speranța că pot să trăiască normal, în pofida diagnosticului primit. În viitor, sperăm să putem continua proiectul și în alte centre de oncologie din țară”, spune Cezar Irimia, președintele FABC.

Cred cu tărie că misiunea unui institut oncologic este de a oferi pacienților o gamă completă de servicii, dincolo de tratamentul medicamentos. De aceea, suntem mândri că prin susținerea acestui proiect reușim să extindem gama de servicii oferite pacienților cu afecțiuni oncologice din sudul țării”, a afirmat Dr. Anca Lidia Kajanto, Manager Institutul Oncologic “Al. I. Trestioreanu” București.

Pentru informații suplimentare și întrebări legate de grupul de suport vă stă la dispoziție psiholog Lidia Stoica : 0720655618. 

Cancerul colorectal este al doilea tip de cancer în Europa în ceea ce priveşte rata de mortalitate, fiind responsabil pentru aproximativ 230.000 de decese pe continentul nostru, în fiecare an. În România, 10.256 de pacienţi sunt diagnosticaţi anual cu această formă de cancer, in timp ce anual 5.675 dintre aceștia, pierd lupta cu boala.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.