Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul Festival Național de PARENTING din România / 26-28 septembrie la București

0

Asociația Oameni Noi anunță lansarea primului Festival Național de Parenting din România, ‘În Familie’, care va avea loc în perioada 26-28 septembrie la Sala Palatului, în București.

Evenimentul se adresează în special părinților, care au copii de  toate varstele (0 – 18 ani) și este prima inițiativă de amploare națională – București (2014), Cluj și Timișoara (2015) –  în domeniul parenting-ului.

cover_speaker

În cadrul acestui festival vor exista 30 de workshop-uri pentru părinți, 30 de workshop-uri pentru copii, peste 50 de specialiști români în domenii care țin de dezvoltarea copiilor.

Structura workshop-urilor este construită pe trei paliere – educație fizică, educație mentală, educație emoțională și pe segmente de vârstă ale copiilor 0-3 ani, copii preșcolari, școlari și adolescenți. De asemenea, există sesiuni care adresează problematici generale și la care poate participa orice părinte.

Mirela_Horumba“În urma intâlnirilor cu părinții, atât în cadrul profesional cât și informal, am sesizat o nevoie reală a părinților de astăzi de a fi ghidați în educarea noilor generații. Instinctul matern/patern, doar împreună cu o aprofundare temeinică a cunoștințelor legate de dezvoltarea completă a copilului  (fizic , mental, emoțional) poate asigura  o relație sănătoasă părinte-copil. Știm deja că părintele este psihologul de fiecare zi al copilului și este necesar să fie pregătit corespunzător. Totodată, în multe cazuri, sistemul de educație formală și familială al părinților noștri nu mai poate fi aplicat acestor copii“, declară Mirela Horumbă, psiholog și inițiator al Festivalului Național de Parenting  ”În Familie”.

Workshop-urile pentru adulți abordează o gamă amplă de aspecte, de la nutriție, la sexualitate, la siguranța personală a copiilor, gestionarea opțiunilor de carieră, copii supradotați, copii cu dizabilități, copii cu IQ normal, copii din familii monoparentale, copii cu ADHD, familii cu mai mulți copii etc.

Pentru înscrieri la workshop-uri http://festivalparenting.ro.

În cadrul evenimentului, va exista o zonă de workshop-uri, completată de o zonă expozițională.

Partenerii acestui proiect: Parteneri Media – Radio Itsy Bitsy – partener media principal, SfatulPărinților.ro, 121.ro, RomaniaPozitiva.ro, ViataVerdeViu.ro; Parteneri – Shakespeare School, Fundatia Crucea Alba, Salvati Copiii, Junior Achievement România, Barbarossa Band, Compania de Teatru OKaua, Romania in Tranzitie.

***

ASOCIAȚIA OAMENI NOI

Asociația OAMENI NOI s-a înființat în septembrie 2013, ca un rezultat firesc al întâlnirii unor oameni cu preocupări comune în domeniul educației. Asociația are drept scop promovarea cetățeniei active și responsabile, a culturii și a educației  în vederea construirii unui stil de viață sănătos (fizic, mental, emoțional și social), pentru toate categoriile de vârstă (copii, tineri, adulți și vârstnici) și de  medii sociale (atat categorii sociale cu potențial cât și categorii sociale defavorizate), utilizând activități specifice educației non-formale. Între proiectele asociației, Festivalul Național de Parenting,  www.bibliotecapentruparinti.ro; ”Clubul Bright Parents„ în parteneriat cu Shakespeare School.

MIRELA HORUMBĂ

Mirela HORUMBĂ este psiholog, consilier autonom și psihoterapeut sub supervizare acreditat de către Colegiul Psihologilor din România.

Este licențiată în psihologie, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București și absolventă a Programului Masteral de psihodiagnostic, psihoterapie experiențial unificatoare și dezvoltare personală, sub îndrumarea doamnei profesor universitar, doctor în psihologie, Iolanda Mitrofan. Are stagii de formare în art-terapie, inteligența emoțională și rezistența la schimbare, dramaterapie, hipnoză, managementul stresului, în psihodiagnostic și psihoterapie experiențial unificatoare, analiza tranzacțională, programare neurolingvistică, terapie sistemică de familie, cuplu și copil , tehnici de eliberare emoțională, constelații familiale.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.