Primul festival dedicat nevăzătorilor. PROGRAM

0

Festivalul Naţional de Film pentru Nevăzători, primul eveniment cinematografic din România destinat persoanelor cu deficienţe de vedere, va avea loc la Bucureşti, în perioada 15 – 19 mai la Cinema Studio Horia Bernea, Muzeul Țăranului Român și Cinema Elvire Popesco.  Accesul persoanelor cu deficienţe de vedere şi al însoţitorilor este gratuit, pe bază de rezervare la adresa de email dimagabriela@fcc.ro.

Avanpremieră_festivalul de film_pentru_nevăzători

Festivalul cuprinde și sesiuni de Q&A după proiecții, iar înaintea lor se vor organiza o serie de workshopuri, spre exemplu workshopul dedicat oamenilor din media în care aceștia  vor putea să lucreze efectiv pe accesibilizare de film, vor putea face un film cu descriere audio. Workshopul va avea loc luni pe 18 mai la ora 11:00 la Biblioteca Națională.

„Până la urmă toată lumea are nevoie de film. Am ales să avem un festival de film tocmai pentru că simțim nevoia de a populariza cât mai mult filmele cu descriere audio. Și festivalul fiind un eveniment care se întinde pe mai multe zile e mult mai atractiv din perspectiva mass-mediei. Puteam să alegem ca în fiecare lună să fie câte un film cu descriere audio în București, dar nu ar fi avut același impact. Am vrut un eveniment de mai mare amploare în care sunt implicați mult mai mulți producători, regizori, distribuitori și cinematografe,” Gabriela Dima, organizator Festivalul Național de Film pentru Nevăzători (interviu Judy Florescu, Liternet)

festival_de_film_pentru_nevăzători

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează