Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul festival dedicat nevăzătorilor. PROGRAM

0

Festivalul Naţional de Film pentru Nevăzători, primul eveniment cinematografic din România destinat persoanelor cu deficienţe de vedere, va avea loc la Bucureşti, în perioada 15 – 19 mai la Cinema Studio Horia Bernea, Muzeul Țăranului Român și Cinema Elvire Popesco.  Accesul persoanelor cu deficienţe de vedere şi al însoţitorilor este gratuit, pe bază de rezervare la adresa de email dimagabriela@fcc.ro.

Avanpremieră_festivalul de film_pentru_nevăzători

Festivalul cuprinde și sesiuni de Q&A după proiecții, iar înaintea lor se vor organiza o serie de workshopuri, spre exemplu workshopul dedicat oamenilor din media în care aceștia  vor putea să lucreze efectiv pe accesibilizare de film, vor putea face un film cu descriere audio. Workshopul va avea loc luni pe 18 mai la ora 11:00 la Biblioteca Națională.

„Până la urmă toată lumea are nevoie de film. Am ales să avem un festival de film tocmai pentru că simțim nevoia de a populariza cât mai mult filmele cu descriere audio. Și festivalul fiind un eveniment care se întinde pe mai multe zile e mult mai atractiv din perspectiva mass-mediei. Puteam să alegem ca în fiecare lună să fie câte un film cu descriere audio în București, dar nu ar fi avut același impact. Am vrut un eveniment de mai mare amploare în care sunt implicați mult mai mulți producători, regizori, distribuitori și cinematografe,” Gabriela Dima, organizator Festivalul Național de Film pentru Nevăzători (interviu Judy Florescu, Liternet)

festival_de_film_pentru_nevăzători

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.