Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul eveniment pentru sustinerea creativitatii practice

0

Fundatia Friends for Friends gazduieste primul eveniment pentru sustinerea creativitatii practice

Sâmbătă, 20 noiembrie 2010, începând cu ora 18.00, în mansarda Fundației Friends for Friends (FFFF) va avea loc o expoziție a designerilor timișoreni Sorin Bechira și Ștefan Românu. Trisec Type Vernisaj – O familie de caractere românești, se va concentra asupra primului font grafic născut din colaborarea celor doi.

Evenimentul este primul din seria unor acțiuni de acest gen, prin care Fundația își propune să încurajeze toate formele de manifestare a creativității. Născută din credința că a învăța și a inova sunt principiile de bază ale progresului, FFFF respiră prin biblioteca, galeria și cafeneaua din mansarda de pe Brezoianu, nr. 4.

Dacă biblioteca Fundației și-a deschis din 2009 rafturile pentru cititorii însetați de lecturi despre comunicare, advertising, marketing și media, spațiul ce reunește cafeneaua și galeria urmează a fi lansat o dată cu vernisajul din 20 noiembrie. Sub numele Caffffe Creativa, locul va intra în geografia tuturor celor care dau creativității o formă tangibilă, urmând să găzduiască expoziții de fotografie, fonturi, jucării, cărți și multe altele.

Fundația Friends For Friends susține cu mare entuziasm proiectul celor doi tineri designeri timișoreni, domnii Românu și Bechira, care în aceste vremuri grele ne aduc aminte că a face e, poate, cel mai important dintre lucruri. M-aș bucura ca acest lucru sa devină regula cu numărul 1 a creativitatii și vom susține în continuare orice inițiativă din domeniul creativității practice. Trisec e, din câte știu, una din primele familii de caractere autentic românești. Visez la ziua în care ziarul Libertatea îl va folosi pentru a-și înfrumuseța paginile, eventual în defavoarea unor imagini actualmente la putere.”, a declarat Sorin Trâncă, Creative Explorer FFFF.

Familia de caractere Trisec expuse în mansarda Friends for Friends vor putea fi vizionate de public până la începutul lunii decembrie.

Despre Fundația Friends for Friends

La sfârsitul lui 2008, Friends Advertising şi partenerii săi au urmat, după câţiva ani de aşteptare, o idee mai veche: Fundaţia Friends for Friends (FFFF).

Scopul FFFF este să ofere sprijin tuturor acelora care au o pasiune pentru creativitatea practică, cu accent pe identificarea şi formarea de resurse în domeniul leadership-ului creativ.

Primul proiect al fundației, Biblioteca FFFF, numără peste 750 de titluri din diverse domenii, de la design și marketing, la psihologie, sociologie și economia cunoașterii, titluri donate de fondatorii şi membrii echipei Friends, dar şi de clienţi, parteneri şi prieteni.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.