Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul Centru de îngrijire și alăptare BABY OFFICE™ din România s-a deschis la București

0

Model Aplicat pentru Maternitate Activă M.A.M.A.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investește în oameni!”

Cu bebelușul la serviciu
Primul Centru de îngrijire și alăptare BABY OFFICE™ din România s-a deschis la București

bebe

Primul Centru de Îngrijire și Alăptare Baby Office™ din țara noastră s-a deschis la București în sediul Romania Hypermarche S.A., pentru copiii angajatelor din această companie. Centrul a fost realizat în cadrul proiectului european – „M.A.M.A. – Model Aplicat pentru Maternitate Activă”. Astfel, mamele se pot întoarce la muncă fără a fi nevoite să stea mult timp despărțite de copii și fără să întrerupă alăptarea. Copiii vor fi îngrijiți de personal calificat, iar mamele pot lua pauze pentru a-i alăpta ori de câte ori este necesar. Baby Office™ este un instrument care promovează conceptul de muncă flexibilă și care dorește să ajute femeile să obțină un echilibru între viața profesională și cea de familie. Fiecare clădire de birouri, multinațională sau fabrică poate avea un astfel de centru.

“Am purtat discuții cu reprezentanții mai multor companii și am decis să deschidem aici primul Baby Office™ pentru că sunt multe angajate care au copii mici. Reprezentanții Romania Hypermarche S.A. ne-au oferit spațiul, iar noi l-am amenajat, l-am dotat și mobilat și am angajat personal calificat. Este un centru de zi destinat copiilor cu vârsta de până în doi ani”, a spus Corina Atanasiu, Director Executiv CAIES.

Proiectul a fost realizat în contextul în care femeile angajate care decid să aducă pe lume un copil se confruntă cu o serie de probleme dacă vor să fie active în continuare pe piața muncii.

„De exemplu, femeile care decid să se întoarcă mai repede la muncă se simt vinovate pentru că se despart de copilul care acum are nevoie de ele cel mai mult. Pe de altă parte, există riscul deprofesionalizării, mai ales în anumite domenii de activitate unde au loc schimbări dese în ceea ce privește obiectul muncii. Consider că un astfel de centru de îngrijire și alăptare este o soluție pentru multe dintre problemele pe care le au femeile care doresc să fie mame”, a completat Corina Atanasiu, de profesie psiholog.

Mai multe detalii despre proiect puteti gasi pe site-ul www.babyoffice.ro

M.A.M.A. – Model Aplicat pentru Maternitate Activă este un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investește în oameni!”. Bugetul total al proiectului este de 2171350 lei, valoarea finanțării neramburabile fiind de 2127923 lei. Proiectul este implementat de Centrul de Analiză și Inovare Economico-Socială – CAIES, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică – Catalactica.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.