Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul cabinet stomatologic din Romania destinat persoanelor cu dizabilitati, copii si adulti

1

Premieră în serviciile socio-medicale din România!

Primul cabinet stomatologic din Romania destinat persoanelor cu dizabilitati, copii si adulti, va fi inaugurat de Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria, joi 23 mai 2019, la ora 10,30, in Bucuresti, str. Dristorului nr. 81-88 sect. 3, în incinta Policlinicii Sociale Baba Novac.

La inaugurarea noului cabinet stomatologic sunt invitati beneficiari si apartinatori, organizatii  nonguvernamentale, asociatii si fundatii  din domeniul protectiei persoanelor cu dizabilitati, (ASOCIAŢIA SF. ANA, Asociația Misericors precum și reprezentanți ai Consiliului Național al Dizabilității din România), dar si finanțatorii si donatorii proiectului, precum și presa.

Cabinetul stomatologic, dotat cu aparatură specială achiziționată cu sprijinul Kaufland Romania, care va acoperi și o parte din cheltuielile cu funcționarea acestuia, va furniza în mod gratuit pentru toate categoriile de persoane fără venituri și asigurări medicale, servicii stomatologice complete la înalte standarde, adaptate nevoilor fiecărui pacient, adult sau copil. Accesul pacienților cu dizabilități la serviciile cabinetului se va face in urma analizării dosarului medical și social de către o comisie interdisciplinară.

Cabinetul stomatologic a primit sprijinul financiar și din partea IWA Bucharest (International Woman’s Association of Bucharest) care alături de Fundația Inovații Sociale Regina Maria a organizat la sfarsitul lunii martie Bucharest Charity Fashion Show, un eveniment caritabil în sprijinul pacienților fundatiei.

Dr. Vlad Romanescu, manager medical, Policlinica Socială Baba Novac:

De anul acesta am decis deschiderea unui nou department de stomatologie in Policlinica Baba Novac, în primul rând pentru că am constatat cererea mare din acest segment și în al doilea rând pentru a întinde  o mână de ajutor persoanelor cu dizabilități cărora, în general accesul la serviciile stomatologice nu le este tocmai ușor. Aici ne referim la faptul că o mare parte dintre aceste persoane au venituri mici și le este foarte complicat în a accesa un serviciu de stomatologie de calitate”.

Cabinetul stomatologic ce va fi inaugurat joi 23 mai, răspunde unei îndelungi așteptări din partea persoanelor cu diverse tipuri de dizabilităti și familiilor acestora, pentru care rezolvarea problemelor lor stomatologice este foarte dificilă și costisitoare.

Ne dorim totodată să dezvoltăm parteneriate durabile cu alte asociații si fundatii active în susținerea persoanelor cu dizabilitați și care să poată conta pe noi pentru ceea ce ne dorim a fi cele mai bune condiții disponibile in acest moment pentru această categorie de pacienți.” Cristiana Mateoiu, Director Executiv al Fundatiei

Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria este un ONG care ofera de 9 ani o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri și asigurări medicale și care îngrijește, alaturi de mai bine de 15 dascăli angajați și voluntari, un număr de 200 de copii din familii defavorizate în cele două centre educaționale ale fundației (Clinceni și Băneasa).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

  1. avatar
    Stelian Cinca on

    Este o realizare exceptionala, deoarece costurile pentru intretinerea danturii sunt foarte mari in raport cu posibilitatile pacientilor.Voi fi maine la inaugurare, in calitate de posesor al unui certificat de handicap grav cu insotitor, si, probabil, de pacient. Doresc succes organizatorilor si sperante pozitive pacientilor,
    prof.dr.Stelian Cinca

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.