Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primii paşi în atletism. Prima Gală destinată copiilor din atletismul bucureştean.

0

Asociaţia pentru Sprijinirea Iniţiativei Civice, iniţiatorul proiectului „Primii paşi în atletism”, cu sprijinul Asociaţiei Municipale de Atletism Bucureşti, organizează sâmbătă 27 ianuarie 2018, la Cinema Gloria – Aleea Bucovina, nr. 6, sector 3, cu începere de la ora 17:00, „GALA JUNIORILOR – SPERANŢELE ATLETISMULUI BUCUREŞTEAN”, ediţia I. În cadrul galei vor fi premiaţi copiii din grupele de vârstă C1, C2, C3, legitimaţi la cluburile de atletism bucureştene afiliate la AMA Bucureşti sau la Federaţia Română de Atletism, care au obţinut performanţe deosebite în anul competiţional anterior (2017). Criteriile de premiere sunt afişate pe pagina de facebook a evenimentului.

 

București, 25 ianuarie 2018 – În cadrul evenimentului GALA JUNIORILOR – SPERANŢELE ATLETISMULUI BUCUREŞTEAN va fi lansată oficial şi campania „VREM O SALĂ CA AFARĂ”, prin care se dorește sensibilizarea autorităţilor cu privire la necesitatea construirii, în capitală, a unei noi săli de atletism care să corespundă nevoilor pentru antrenament ale elevilor precum și standardelor internaţionale. În prezent, singura sală de atletism funcţională este cea de la C.S.N. „Lia Manoliu”, care însă nu mai poate asigura condiţii optime de pregătire, la nivelul anului 2018, numărul sportivilor care au nevoie să-şi poată desfăşura antrenamentele în această sală fiind foarte mare. Totodată, este important ca această sală să primească omologarea IAAF, pentru a se putea organiza la Bucureşti competiţii de mare anvergură.

“Susținem și ne implicăm cu plăcere în orice inițiativă care vizează dezvoltarea acestui sport extraordinar – atletismul. Suntem conștienți că este nevoie de acțiune pe mai multe planuri, că orice efort și implicare adiacente acțiunilor inițiate și implementate de către Federația noastră nu pot să fie decât benefice pentru reafimarea atletismului românesc – un sport care a dat mari campioni și care are, în continuare, un mare potențial”, a declarat Florin FLOREA, Președintele Federației Române de Atletism.

„Din păcate, în România, practicarea sportului în rândul adulților și, mai grav, în rândul copiilor, este o raritate. Ca rezultat, vedem astăzi mulți  copii care au o postură deficitară, au probleme de comportament (multe din cauză că nu au unde să-și consume energia specifică vârstei), nu mai știu să alerge, să se joace, să se înțeleagă cu ceilalți copii etc. În această situație, promovarea sportului de masă și îndrumarea copiilor spre mișcare, spirit de echipă, spre înțelegere, spre solidaritate prin sport, spre prietenie, este foarte necesară. Recunoaşterea performanţelor obţinute de micii atleţi este absolut necesară, dacă vrem ca aceştia să aleagă şi pe viitor să rămână „pe pistă”, ţinând cont de tentaţiile zilelor noastre.”, a declarat Sorin Panait, președintele A.S.I.C.

”În copilăria mea se organizau foarte multe competiții. Selectată de profesorul de sport de la școala mea, am participat la ele și așa au început primii pași ai mei în atletism. Ca atare, consider extraordinar de importantă orice acțiune care poate aduce copiii aproape de acest sport. Și îi încurajez pe părinți să-i susțină în prcaticarea unui sport de performanță pentru că vor avea sentimente unice atunci când vor urca pe prima treaptă a podiumului” a declarat marea campioană olimpică Paula Ivan, ambasador al proiectului „Primii paşi în atletism”.

”Îi încurajez pe micii participanți să vină cu sufletul deschis, să vină să se distreze pentru a descoperi plăcerea practicării acestui sport”, declară campioana mondială universitară Alina Rotaru, atleta anului 2017 în România, la rândul său ambasador al proiectului „Primii paşi în atletism”.

Conștienți fiind că investiția în sport nu este o opțiune, ci o necesitate, organizatorii vor depune eforturile necesare pentru atragerea tuturor factorilor de decizie în susținerea unui proiect ambițios, acela de a readuce împreună atletismul romanesc pe cele mai înalte culmi ale sportivității și performanței.

Împreună putem să-i pregătim pe copii pentru a face „Primii pași în atletism”, pentru a deveni viitorii campioni, viitori participanți la olimpiadele organizate la Paris (2024) și Los Angeles (2028).

Mai multe detalii despre eveniment găsiți accesând  https://www.facebook.com/primiipasiinatletism/

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.