Primele rezultate ale cercetării “Noile minorități din București” – conferință și dezbatere

0

Primele rezultate ale cercetării antropologice din cadrul proiectului “Noile minorități din municipiul București” vor fi anunțate luni, 2 noiembrie, începând cu ora 17 la Clubul Țăranului, intrarea Monetăriei, nr. 3, în cadrul unei conferințe de prezentare a impactului cultural al celor opt grupuri minoritare cercetate: chinezi, britanici, turci, francezi, indieni, italieni, libanezi și moldoveni.

afis-alb

În cadrul conferinței vor fi prezentate fișele de comunitate aferente celor opt grupuri minoritare și premisele celor trei studii din cadrul cercetării: “Timpul liber al migranților străini din București: sport, divertisment și socializarea cu localnicii”, “Peisajul lingvistic al minorităților” și “Dinamicile locale ale alimentației noilor minorități din București”.

Demersul antropologic s-a desfășurat în perioada mai-octombrie 2015, a fost coordonat de antropologii Vintilă Mihăilescu, Monica Stroe și Bogdan Iancu și face parte din cercetarea multidisciplinară din cadrul proiectului “Noile minorități din municipiul București”. Cercetarea va mai cuprinde un studiu cantitativ care va releva atitudinea bucureștenilor față de membrii comunităților minoritare menționate.

Prezentarea rezultatelor cercetării antropolgice va fi însoțită de o dezbatere la care vor participa antropologii implicați în proiect, precum și Christian Sørhaug, reprezentatul asociației partenere din Norvegia, Institutul Telemark. “Care sunt comunitățile cele mai izolate?”, “De ce e Bucureștiul mai atractiv pentru străini decât pentru localnici?” sau “Cum s-a schimbat diversitatea culturală din București în ultimii 25 de ani?” sunt câteva întrebări la care vor răspunde membrii echipei Asociației Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană.

În același timp, va avea loc vernisajul expoziției fotografice care ilustrează diversitatea culturală a Bucureștiului, văzută și imortalizată de echipa de cercetare a proiectului. Expoziția foto cuprinde imagini suprinse pe teren de către masteranzii la antropologie. Seria fotografică va fi expusă în opt spații culturale diferite, relevante pentru fiecare grup minoritar cercetat în cadrul proiectului.

Evenimentul nu a mai putut avea la loc la Institutul Cultural Român, unde a fost programat inițial, din cauza unor confuzii în ce privește interpretarea termenului de “minoritate”. Precizăm că echipa proiectului “Noile minorități din București” folosește termenul în sensul sociologic, urmărind identificarea și promovarea minorităților urbane care contribuie la dezvoltarea orașului București.

Proiectul “Noile minorități din municipiul București” este finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, în cadrul programului PA17/RO13 Promovarea Diversității în Artă și Cultură în cadrul Patrimoniului European.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.