Primăvara debutează cu tango la Casa KERIM @ București

0

Sâmbătă, 2 martie 2024, la Casa KERIM întâmpinăm primăvara cu o seară specială de tango. Bandoneonistul Alexandru Nucă și chitaristul Maxim Belciug vin pentru prima oară în casa culturală de pe strada Parfumului, ca să ne ofere un o seară de muzică live, cu olm de primăvară, cu ritmuri latino-americane, tango, milonga și alte pasiuni, pe care afișul le prefațează cu un haiku de Mario Benedetti: „mi-am luat un tango / de la chioşcul de amintiri / din aeroport.”

Întâlnirea muzicală dintre Alexandru Nucă și Maxim Belciug e unul dintre acele momente fericite pe care le aștepți fără să știi. E ca o zi cu două dimineți sclipind de muzică și soare, un prilej rar, pe care nu vrei să-l scapi când apare. Chitara pasională a lui Maxim Belciug, cu sunetul său aparte și toate pornirile sale, când misterioase și duioase, când brutale, tăioase, își găsește în bandoneonul cântat cu măiestrie de Alexandru Nucă un partener de joc pe măsură. Din muzica lor sar scântei, sar trăiri, sar culori: galben, singura culoare pe care o putea vedea Borges, și azuriu, și verde, culoare de mentă, și roșu sângeriu. E o bogăție, dar nu numai de străvezii, romantice plăceri, ci și de scrâșnet, de dureri, de despărțiri, de împreună. Ca-n viață – și-n muzică, și-n tango. Căci, așa cum spunea Borges, „tangoul dă tuturor un trecut imaginar, ascultând tangoul simțim cu toții cum, în chip magic, am murit în colțul străzii într-o încăierare”.

Concertul începe la ora 19:00 și se desfășoară în Casa scriitoarei și jurnalistei Silvia Kerim și a regizorului Mircea Veroiu, un spațiu intim și inedit pentru evenimente artistice, aflat pe str. Parfumului 19, București. Evenimentul are loc în cadrul mini-festivalului POIESIS și este însoțit de un târg-expoziție cu vânzare în care expun artiștii: Ada Moisă, Andrei Stan, Cristiana Bucureci, Livia Marinescu, Nicoleta Ababei, Ruxandra Niculae, Oana Kuzmanovska, Barbara Puhr, Alexandra Nor, Gligor Kuzmanovski.

Actul artistic se desfășoară pe bază de donație, care merge exclusiv la artiști și întreținerea casei. Mulțumim anticipat pentru suportul mediului cultural independent și vă așteptăm cu drag rezervările la adresa de mail: rezervarihearth@gmail.com sau 0724 293 708.

SEARĂ DE TANGO cu Alexandru Nucă (bandoneon) & Maxim Belciug (chitară) | Facebook

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.