Primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, promite verificarea legalității unei clădirii de 8 etaje

0

Primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, promite verificarea legalității unei clădirii de 8 etaje în urma presiunilor venite de la locuitorii din zonă

Astăzi, 19 februarie 2015, după 3 luni de eforturi, Grupul civic „Luptăm pentru Aleea Lungulețu” format din trei Asociații de Proprietari și 1500 de cetățeni din zona Aleea Lungulețu, Sector 2 au primit asigurări de la Primarul Neculai Onțanu că legalitatea documentelor și a șantierului pentru construcția unei clădirii de 8 etaje din Intrarea Sergent Dumitru Dardiac nr. 5, Sector 2, vor fi verificate și că se va derula o consultare a comunității, prin organizarea unei dezbaterii publice.

photo 5[2]

Clădirea de 8 etaje cu autorizația de construire nr. 1049/52 D/14.11.2014 urmează a fi construită de RESIDENCE INN S.R.L lângă Aleea Lungulețu și va provoca multiple probleme pentru locuitorii din imediata vecinătate afectând negativ calitatea vieții acestora: supraaglomerare, pericol pentru structura de rezistență a blocurilor din jur construite în 1963, scăderea drastică a gradului de însorire, defrișarea puținului spațiu verde. Cetățenii nu au fost consultați cu privire la construcție.

Autorizația de construire a clădirii s-a dat în baza unui Plan Urbanistic de Detaliu (P.U.D.) ce ignoră parametrii urbanistici stabiliţi de Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z.) al Sectorului 2, (retrageri, coeficientul de utilizare al terenului), fiind permise derogări inacceptabile de la P.U.Z. De asemenea, în prezent, șantierul încalcă flagrant prevederile legale prin mutarea gardurilor de protecție pe spațiul public și distrugerea mai multor copaci aflați pe domeniul public, fără avize de mediu.

Grupul civic a mers în audiență la toate instituțiile responsabile (Primăria Sectorului 2, consilieri locali, Arhitect Șef sector 2 Dalia Stegăruș, Poliția Locală Sector 2 și Disciplina în Construcții Sector 2, Inspectoratul de Stat în Construcții – 3 audiențe ) și au trimis nenumărate solicitării scrise pentru a se verifica legalitatea documentaţiilor ce stau la baza avizarii construcţiei. În 7 februarie au organizat un protest în fața șantierului.

În cadrul întâlnirii de astăzi la care au participat Primarul Neculai Onțanu, Arhitectul Șef Dalia Stegăruș,  Directorul General Poliția Sector 2 Dobrilă Aurel, Șef Serviciu Disciplina în Construcții Doinel Lefter, 5 reprezentanți ai grupului “Luptăm pentru Aleea Lungulețu” și 1 reprezentant CeRe, primarul Neculai Onțanu a promis că:

1. Legalitatea documentelor ce stau la baza autorizării construcției vor fi temeinic verificate.

2. Legalitatea activităților derulate pe șantier va fi verificată și se vor lua măsuri de sancționare în cazul nerespectării prevederilor legale. De asemenea, se vor verifica distrugerile ilegale de copaci, fără aviz de mediu, copaci aflați pe spațiul public și abuziv dezrădăcinați de șantierul în lucru.

3. Se va organiza o dezbatere publică pentru consultarea comunității cu privire la proiectul de construcție și la PUDul ce stă la baza autorizației, PUD ce ignoră parametrii urbanistici stabiliţi de Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z.) al Sectorului 2, (retrageri, coeficientul de utilizare al terenului), fiind permise derogări inacceptabile de la P.U.Z.

4.  Primăria va propune actualului proprietar, Dinu Elvis, să cumpere terenul și să construiască un parc pentru folosul comunității.

Cetățenii vor lupta pentru a nu li se distruge calitatea vieții și vor veghea ca promisiunile făcute astăzi să fie respectate.

————————————————————————————–

Grup civic „Luptăm pentru Aleea Lungulețu” (https://www.facebook.com/pages/Luptam-pentru-Aleea-Lunguletu/421490301331944) este susținut de Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe, în cadrul PAS http://www.ce-re.ro/pas

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.