Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima expoziție de pictură și artă a persoanelor adulte fără adăpost

0

Povești de viață spuse într-un tablou

Samusocial din România organizează prima expoziție de pictură și grafică a persoanelor adulte fără adăpost din București. Intitulată Cine suntem?, expoziția se va desfășura la Galeria Romană între 8-13 februarie 2016.

Expozitie Samusocial

Cine Suntem? este o provocare atât pentru expozanți, cât și pentru public. Prin acest proiect, Samusocial lansează tuturor invitația de a-i cunoaște mai bine pe cei de lângă noi, de a-i descoperi din perspectiva calității lor de creatori de frumos. Dincolo de haine sunt oamenii, cu talentele și calitățile lor ascunse, lucruri care se vor vedea și în lucrările expuse.

Expoziția prezintă lucrări realizate de participanții la proiectul „Oameni prin artă”, organizat anul trecut de Samusocial. Aceștia vor împărtăși ce a însemnat pentru ei proiectul, pe 8 februarie 2016, de la ora 18:30, în cadrul vernisajului care deschide expoziția.

“Am auzit de mai mult timp de acest atelier, însă nu am îndrăznit să particip decât o singură dată. Am văzut că participanții pictează pe diverse teme şi mi-a plăcut mult pentru că mi-a permis să fiu creativ. Mi-a plăcut atelierul și pentru că m-a lăsat să-mi pictez viitorul aşa cum vreau eu. Când am ţinut pensula în mână mi-am adus aminte de copilărie.”

Dumitru I. – Participant la proiectul „Oameni prin artă”

Proiectul „Oameni prin artă” s-a derulat în perioada octombrie – decembrie 2015 și a constituit un atelier de arte vizuale cu valențe terapeutice și educaționale, prin intermediul căruia oamenii fără adăpost au avut ocazia să învețe să-și dezvolte sentimentul de valoare personală și de apartenență la un grup. În cadrul atelierului, adulții au fost învățați, prin metode pedagogice nonformale, să folosească diferite tehnici de pictură și desen pentru a reuși să povestescă în imagini aspecte ale vieții personale, gânduri, idei, dorințe.

„ « Cine suntem? » reprezintă o provocare atât pentru expozanţi – persoanele adulte fără adăpost care au participat la orele de atelier – , cât şi pentru public. Expoziţia ne provoacă să-i cunoaştem pe ceilalţi, să-i descoperim din perspectiva calităţii lor de creatori de frumos. Dincolo de haine sunt oamenii. Ceea ce căutăm în noi şi în ceilalţi, ceea ce ne face unici şi valoroşi este interiorul, felul cum vedem viaţa şi cum îi privim pe cei din jurul nostru, felul cum alegem să exprimăm ceea ce trăim. Privind aceste lucrări nu putem să nu ne întrebăm: cine suntem noi şi ce calităţi ascunse adăpostim în interior?” Anca Florea, coordonatorul proiectului „Oameni prin artă”, Voluntar al Samusocial din România

Expoziția Cine suntem? este deschisă între 8-13 februarie la Galeria Romană din Bd. Lascăr Catargiu nr. 1, de luni până vineri între orele 10:00-18:00 și sâmbăta între orele 10:00-14:00.

Partenerii media ai evenimentului: Adevărul, Prima TV, Europa FM, Evenimentul Zilei, RFI, Radio România Cultural.

Samusocial din România

Samusocial din România este singura organizaţie neguvernamentală care, în cei 12 ani de activitate, şi-a adaptat serviciile în funcţie de nevoile categoriilor sociale întâlnite. Organizația oferă servicii sociale, medicale, psihologice, consiliere ocupaţională, consiliere planning familial, persoanelor adulte fără adăpost şi familiilor cu copii care trăiesc în condiţii improprii din Bucuresti.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.