Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima expoziție de kendama din România: peste 550 de modele expuse la București Mall

0

București, 15 noiembrie 2017 – București Mall Vitan inaugurează vineri, 17 noiembrie, ora 11.00, prima expoziție de Kendama din România, toate din colecția personală a artistului CRBL. Expoziția aduce publicului peste 550 de modele și va putea fi admirată până pe 3 decembrie 2017, la Fântână (nivel -1).

Clienții București Mall vor avea ocazia de a vedea o colecție formată din diverse jucării japoneze: kendame, pill, jumbo pill, looper, rollin pill, pendama, ringdama, bilboquet și voudama doll.

Cea mai valoroasă piesă din colecția artistului este o kendama japoneză Mugen Musou – Keyaki, achiziționată cu 900 lei.  În același timp, artistul mărturisește că, din punct de vedere afectiv, cea mai prețioasă kendama este însă King Dama – Basketball 3×3, primul model al brandului pe care l-a fondat – King Dama.

 CRBL, ambasadorul Kendama în România, a făcut o adevărată pasiune pentru aceste jucării pe care le colecționează de opt ani, ajungând astfel la una dintre cele mai impresionante colecții.

“Sunt un pasionat și un colecționar, ambasador dar și jucător de kendama. Fac asta de peste 8 ani și o fac cu plăcere. Am fost plăcut surprins când am observat că toată România se joacă cu kendama și astfel am devenit cea mai mare comunitate de kendama din Europa. Anul 2017 a fost anul kendamei. Am fost prezent la peste 40 de concursuri de kendama, am văzut peste 10.000 de jucători de toate vârstele, am organizat prima tabără de kendama, am lansat propriul brand – King Dama, iar acum a sosit momentul să expun public colecția mea de kendame. Sunt adunate în 8 ani, am investit destul de mulți bani în această pasiune de care sunt foarte mândru. Mulțumesc București Mall pentru susținere “, declară CRBL.

Colecția expusă la Bucuresti Mall are o valoare asigurată de 30.000 de euro și poate fi văzută până pe 3 decembrie.

Conform statisticilor, în România, s-au cumpărat în 2017 peste 200.000 de Kendame originale.

Despre kendama

 

Kendama este la bază o jucărie din lemn de origine japoneză, care se bucură de o popularitate extraordinară atât în rândul copiilor, cât și în cel al adulților. Și în România kendama a cucerit toate vârstele, devenind un adevărat fenomen.

Kendama este formată din două părți principale: Ken (sabie) și Tama (bila) legate de un fir numit ito. Corpul principal, ken-ul, are la un capăt un vârf numit kensaki, iar, în partea opusă, o cupă numită Chuzura. Traversa de pe ken, numita Sorado, are 2 cupe. Cupa mare se numește Ozara, iar cupa mică se numește Kozara.

Deși poate părea simplu la prima vedere, jocul cu kendama numără între 300 și 50.000 de tehnici diferite și posibilități nelimitate de trick-uri, în funcție de îndemânarea și imaginația celui care o mânuiește. Jocul constă în mânuirea bilei spre a fi prinsă pe spike sau pe una dintre cele 3 cupe, dar, stilul modern de kendama a început să împrumute tot mai multe elemente și principii din jonglerie, yo-yo sau chiar din anumite dansuri.

Despre București Mall

București Mall este primul centru comercial modern de tip shopping mall din România, deschis în septembrie 1999. Încă de la lansare, București Mall a redefinit experiențele urbane ale publicului și a deschis noi drumuri în materie de modă și entertainment.

Recent, București Mall a trecut printr-un amplu proces de renovare și modernizare, prin care și-a reconfigurat spațiile și a implementat un design atractiv și modern atât în interior, cât și la exterior, pentru a rămâne una dintre destinațiile de shopping preferate ale bucureștenilor. Centrul își surprinde în continuare clientele fashioniste printr-un mix de branduri: unele consacrate, altele, în ton cu ultimele tendințe, la care se adaugă cele care pot fi găsite în mod exclusiv în acest centru comercial.

În prezent, mall-ul găzduiește cafenele moderne, magazine elegante, o zona de food court pentru toate gusturile si cinematograf. Holloywood Multiplex continuă să ofere clienților experiențe în premieră, așa cum a făcut-o de la înființarea sa, în 2000, în 10 săli moderne ți echipate cu cea mai nouă tehnologie.

De asemenea, evenimentele organizate periodic în mall atrag de la fashionistas până la cinefili și familii cu copii, cu promisiunea că toți vor trăi experiența completă de shopping, distracție și socializare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.