Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima ediție a Forumului Studenților Români de Pretutindeni

0

În perioada 20-24 august 2021, la Universitatea din București, se va desfășura prima ediție a Forumului Studenților Români de Pretutindeni, unde 100 tineri români din țară și de peste tot din lume se reunesc pentru a-și îmbunătăți viitorul în România. Forumul reprezintă un proiect fără precedent, creat de către studenți pentru studenți, care își propune să devină catalizatorul schimbării politicilor publice și să găsească soluții pentru problemele cu care generația actuală se confruntă.

Din dorința de a marca 150 de ani de la apariția primului congres al tinerilor din țară, de la Putna, cele 4 federații studențești naționale: Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), UN Youth Romania, Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și Uniunea Studenților din România (USR) și-au unit forțele pentru a crea spațiul propice prin care tinerii să lucreze din nou pentru România. În căutarea de răspunsuri la întrebarea lansată încă de acum 150 ani, ”În ce direcție trebuie să pornească generația actuală?”, acestea și-au dat seama că doar împreună, prin efort colectiv, pot realiza un proiect, prin care studenții pot deveni pilonii unei societăți mai bune în următorii ani.

Astfel, pe parcursul a 5 zile, membrii Forumului vor dezbate diverse subiecte, concluziile acestora alcătuind o Rezoluție, care va fi înaintată autorităților. Ei vor fi împărțiți pe comitete, ”powered by” de către o instituție sau companie, în funcție de interes: Educație și Tineret, Muncă și Economie, Dezvoltare și Investiții, Energie și Mediu, Afaceri Externe și Sănătate. Participanții vor încerca să găsească soluții pentru probleme de actualitate din aceste sfere, sub îndrumarea unui moderator, scopul final fiind scrierea unui Proiect de Lege.

Pe parcursul Forumului vor fi, de asemenea, evenimente sociale și profesionale, menite să ofere membrilor oportunități de networking și de carieră.

Dacă doriți să sprijiniți Forumul Studenților Români de Pretutindeni, puteți afla mai multe detalii pe site-ul nostru

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.