Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima editie a festivalului RADAR incepe astazi la Uzina Electrica Filaret

0

Cu un spatiu de 1300 mp, 14 metri inaltime si 113 ani de istorie, Uzina Electrica Filaret este gazda festivalului de new media, RADAR – Romanian Artists Developing Alternative Realities.

Intre 1 si 3 noiembrie, peste 50 de artisti new media si lucrarile lor vor readuce la viata acest monument istoric din centrul Capitalei, cu proiectii de 150.000 de lumeni care vor lumina scena festivalului, iar dupa ora 23 proiectiile se vor muta la Expirat Halele Carol.

In fiecare seara un line-up diferit de artisti de video mapping si sound design vor folosi interiorul locatiei ca un canvas vizual pentru efecte spectaculoase.

📌 Vineri – Festivalul debuteaza cu formele organice ale lui Pacheta, care se vor anima auditiv cu ajutorul lui Vlaicu Golcea. PACH va continua experienta imersiva RADAR la Expirat Halele Carol dupa ora 23.

📌 Sambata – Aural Eye aduce un set de live visuals ca o calatorie vizuala. Conceptul lor, “Plantship”, va descrie vizual o utopie vegetala ce reflecta dorinta de intoarcere la natura in aspectul melancolic al spatiului industrial. Experienta va fi ghidata muzical de un live realizat de Fluidian si de către un set ambiental al lui Zen. La afterparty-ul de la Expirat, atmosfera vizuala va fi asigurata de Senpai stuff. Participantii se pot intalni si cu creatorii scurtmetrajelor Anim’est, prezentate in secțiunea de animatii sau pot asista la aLive Drawing, unde artistii grafici de la Ubisoft Romania vor desena personaje din jocuri video indragite pe tot parcursul festivalului.

📌 Duminica vor fi prezenti cei de la studioul de video mapping Noetic, intr-o redescoperire a formelor fluide in videomapping si sound design, alaturi de Moduler.

Pe langa proiectiile de video mapping, care vor fi diferite in fiecare seara a festivalului, vizitatorii sunt asteptati zilnic sa experimenteze continutul permanent, printre care si instalatiile interactive, cum ar fi MovingLight – o instalatie în care publicul este invitat sa exploreze, sa descopere si sa experimenteze joaca cu lumina, respectiv absenta ei sau Interactive Garden care se bazeaza pe simtul tactil, respectiv auditiv al participantilor si pe interactiunea natura-om-computer.

In fiecare seară, o data pe ora timp de 5 minute, publicul va putea urmări un live performance de lumini al instalatiei suspendate pe tavanul Uzinei. Montajul instalatiei a durat peste 30 ore, iar aceasta a fost gandita si realizata de studioul de creatie local H3.

Experientele art & tech vor fi disponibile si intr-o categorie dedicata celor mici prin sectiunea RADAR Kids, prezentată de Lidl Romania. Ei vor avea ocazia sa interactioneze cu inteligenta artificiala (AI) si sa se transpuna intr-o lucrare vie a Alinei Marinescu, Anei Banica sau Pren, dar si sa exploreze padurile virgine în realitate virtuala (VR), aduse la RADAR de WWF. Mai mult, copiii vor avea la dispozitie, printre altele, si o camera care simuleaza un ocean cu ajutorul unei proiectii imersive.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.