Prima ediție a evenimentului „Adevărul – Atunci, acum și oriunde”

0

Fundația România Pro-Culture, Departamentul Liderii de Mâine, vă invită la prima ediție a evenimentului „Adevărul – Atunci, acum și oriunde”

”Dacă vrei să pricepi ceva din lumea din jurul tău trebuie să lucrezi cu ansamblul ființei tale, cu tot agregatul alcătuirii tale. Un silogism, un argument, o constructie, o demonstrație logică se adresează minții pe când o poveste se adresează întregii ființe”.  – Andrei Plesu, ”Adevărul ca poveste. Parabolele lui Iisus”

Pornind de la această idee vă propunem ca împreună să explorăm adevărurile exprimate în parabolele din cartea de căpătâi a creștinismului. Prin evenimentul ”Adevărul – Atunci, Acum și Oriunde” dorim să oferim cadrul în care să discutăm relaxat despre adevărurile fundamentale ale vieții.

Alături de noi, la prima ediție, va fi Emilian Mihailov, director executiv la Centrul de cercetare in etica aplicată, Facultatea de filosofie, Universitatea din Bucuresti și redactor șef la ”The Romanian Journal of Analytic Philosophy” care ne va indruma în a înțelege rolul poveștilor și parabolelor în gandirea antică și paralelismul dintre acestea și gândirea contemporană.

Vom intra apoi în universul Parabolei Samariteanului Milostiv într-o interpretare artistică și vom urmări apoi o ”traducere” în zilele noastre a acestei parabole într-un film de scurt metraj. Împreună, în grupuri mici,  vom căuta să descifrăm înțelesul parabolei și să găsim aplicații concrete pentru viața noastră.

Evenimentul va avea loc marți, 25 noiembrie la ora 19 în sala de conferințe din strada Amilcar Sandulescu, nr. 9, Bucuresti. Participarea se face pe bază de înregistrare.

Vă rugăm să vă anunțați prezenț folosind formularul: bit.ly/adevarul1

Adevarul
Despre Liderii de Maine

Liderii de mâine este un proiect al Fundației Romania Proculture care își propune să îi ajute pe studenți să investească în dezvoltarea lor astfel încât după absolvire să fie profesioniști, pasionați de ceea ce fac și oameni integri.

In cadrul acestui proiect oferim studenților cadrul în care să se dezvolte, să acumuleze principii și cunoștințe despre leadership, prin seminarii, conferințe, team-building-uri și le oferim ocazia să pună în practică ceea ce au învățat, în sesiuni de mentoring și coaching, în organizarea de evenimente, susținerea de training-uri de orientare academică și în carieră.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.