Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima Conferință Regională a Studenților 2015: Perspective pentru profesioniștii romi din domeniul medical

0

Fundația Roma Education Fund a organizat la Bucureşti, în perioada 23-24 iulie a.c, prima conferință regională a studenților, „Perspective pentru profesioniștii romi din domeniul medical”.  

35 de studenţi romi care urmează studii medicale în România, Bulgaria, Macedonia, şi Serbia, beneficiari ai Programul de Burse pentru Romi în Domeniul Sănătăţii (RHSP), s-au  întâlnit la Bucureşti  pentru prima conferinţă regională a studenţilor.  Conferinţa a oferit un cadru comun pentru interacţiune şi schimb de experienţă, la nivel regional,  între beneficiari RHSP, cu scopul de a stimula dezvoltarea unei reţele de studenţi romi la medicină şi viitori profesionişti în domeniul medical. De asemenea, conferinţa le-a oferit studenţilor oportunitatea de a interacţiona cu profesionişti din diverse domenii şi servicii medicale, de a învăţa lucruri noi şi de a fi motivaţi să continue drumul pe care au pornit.

_U6A6966

Programul RHSP, lansat în 2008 de Open Society Foundation (prin Programul de Sănătate Publică) și de Roma Education Fund, are scopul de a contribui  la dezvoltarea unei generații de profesioniști romi în domeniul medical.  RHSP oferă un pachet complet de servicii: în plus față de sprijinul financiar, sistemul de burse oferă o combinație de componente, mentorat, dezvoltare vocațională, advocacy, cursuri de limbi straine, oportunități de a participa la școli de vară,  programe de voluntariat și conferințe.

Iniţial, programul de burse RHSP a fost lansat ca un proiect-pilot pentru a susţine accesul tinerilor romi la educaţia academică în domeniul medical în România, iar apoi a fost extins în Bulgaria, Serbia şi Macedonia. În perioada 2008 – 2015, Programul de Burse pentru Romi în Domeniul Sănătăţii  a oferit în total 1142 burse şi a avut un buget de peste 2 milioane de euro.

Programul de burse medicale pentru romi este parte dintr-o intervenţie extinsă a Fundaţiei Roma Education Fund pentru promovarea accesului la o educaţie incluzivă, de calitate, care vizează toate segmentele de vârstă, corespunzând nivelurilor de educaţie preşcolară, educaţie primară şi secundară, respectiv învăţământ superior.

Înfiinţată în 2005 la Budapesta, Fundaţia Roma Education Fund este o organizaţie non-guvernamentală, a cărei misiune este de a contribui la ameliorarea decalajelor existente între populaţia de romi şi de ne-romi din punctul de vedere al rezultatelor educaţionale, prin politici şi programe care să sprijine o educaţie de calitate pentru romi, inclusiv desegregarea sistemului educaţional. Fundaţia din România, înfiinţată în 2009, desfăşoară şi promovează proiecte educaţionale, precum şi acţiuni şi activităţi vizând dezvoltarea, modernizarea şi implementarea eficientă a politicilor educaţionale de stat.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.