Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prezentările ZonaD danslab – laborator de cercetare interactivă

0

În perioada 15-30 iulie, proiectele plaformei mobile ZonaD continuă la București cu un format nou de cercetare artistică – ZonaD danslab, ce are ca scop dezvoltarea de proiecte interdisciplinare care au la bază mișcarea într-un laborator dinamic care generează schimburi între participanți. Artiștii rezidenți invitați sînt Rogerio Nuno Costa (artist performance, Portugalia), cu proiectul UNIVERSITATE, care a cuprins deja un atelier pentru profesioniști și o conferință deschisă publicului (20-24 iulie), Gemma Riggs (artist vizual, Marea Britanie) și Laura Murphy (coregraf, Irlanda), cu un proiect despre corp, ritm și mișcare în context urban, și Centrul de Teatru Educațional Replika, cu proiectul NĂSCUT ÎN 2000, realizat cu participarea coregrafului Arcadie Rusu și a adolescentei Elisabeta Mihai.
ZonaD_danslab

Pe 29 iulie, publicul este invitat de la ora 19:00 la Centrul Educațional Replika [str. Lânăriei nr. 95] să îi cunoască pe artiști și proiectele lor, în cadrul unor prezentări care vor include momente performative, instalații video și discuții. Această prezentare reprezintă totodată ultimul eveniment prezentat la București în conexiune cu programul european E-Motional realizat de Cosmin Manolescu și Ștefania Ferchedău din 2011, la capătul a 4 ani cu numeroase oportunități pentru artiști și profesioniști ai dansului (și nu numai) din România și țările partenere participante, dar și cu evenimente și proiecte experimentale de dezvoltare a publicului.

Scriitoarea Elena Vlădăreanu realizează documentarea în timp real a laboratorului ZonaD în cadrul platformei Institutul Prezentului inițiate de Ștefania Ferchedău, care acompaniază proiectul, iar materialele pot fi urmărite în pagina dedicată la http://artsf.ro/institute-of-the-present/.

ZonaD danslab/ MAP – sharing of processes este organizat de Fundația Gabriela Tudor în conexiune cu programul-cadru E-Motional. Parteneri: ODD, Modulab, Centrul de Teatru Educațional Replika, Zeppelin.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiect cultural finanțat prin Programul cultural „Ești București” al ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București.

Cu prijinul programului Cultura al Uniunii Europene.

Detalii: contact@e-motional.eu, http://zonadstudio.wordpress.com, www.e-motional.eu

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.