Prezentările ZonaD danslab – laborator de cercetare interactivă

0

În perioada 15-30 iulie, proiectele plaformei mobile ZonaD continuă la București cu un format nou de cercetare artistică – ZonaD danslab, ce are ca scop dezvoltarea de proiecte interdisciplinare care au la bază mișcarea într-un laborator dinamic care generează schimburi între participanți. Artiștii rezidenți invitați sînt Rogerio Nuno Costa (artist performance, Portugalia), cu proiectul UNIVERSITATE, care a cuprins deja un atelier pentru profesioniști și o conferință deschisă publicului (20-24 iulie), Gemma Riggs (artist vizual, Marea Britanie) și Laura Murphy (coregraf, Irlanda), cu un proiect despre corp, ritm și mișcare în context urban, și Centrul de Teatru Educațional Replika, cu proiectul NĂSCUT ÎN 2000, realizat cu participarea coregrafului Arcadie Rusu și a adolescentei Elisabeta Mihai.
ZonaD_danslab

Pe 29 iulie, publicul este invitat de la ora 19:00 la Centrul Educațional Replika [str. Lânăriei nr. 95] să îi cunoască pe artiști și proiectele lor, în cadrul unor prezentări care vor include momente performative, instalații video și discuții. Această prezentare reprezintă totodată ultimul eveniment prezentat la București în conexiune cu programul european E-Motional realizat de Cosmin Manolescu și Ștefania Ferchedău din 2011, la capătul a 4 ani cu numeroase oportunități pentru artiști și profesioniști ai dansului (și nu numai) din România și țările partenere participante, dar și cu evenimente și proiecte experimentale de dezvoltare a publicului.

Scriitoarea Elena Vlădăreanu realizează documentarea în timp real a laboratorului ZonaD în cadrul platformei Institutul Prezentului inițiate de Ștefania Ferchedău, care acompaniază proiectul, iar materialele pot fi urmărite în pagina dedicată la http://artsf.ro/institute-of-the-present/.

ZonaD danslab/ MAP – sharing of processes este organizat de Fundația Gabriela Tudor în conexiune cu programul-cadru E-Motional. Parteneri: ODD, Modulab, Centrul de Teatru Educațional Replika, Zeppelin.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiect cultural finanțat prin Programul cultural „Ești București” al ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București.

Cu prijinul programului Cultura al Uniunii Europene.

Detalii: contact@e-motional.eu, http://zonadstudio.wordpress.com, www.e-motional.eu

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează