Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prezentarile rezidentelor E-MOTIONAL la Bucuresti si Bacau

0

Prezentarile rezidentelor E-MOTIONAL/ ArtistNe(s)t:
HABITUS cu Özlem Alkış (TR) si Vlaicu Golcea (RO) & “Performing Woman” cu Priya Mistry (UK) si Andreea Bibiri (RO)

In perioada 2-30 septembrie, coregrafa britanica Priya Mistry si coregrafa Özlem Alkış din Turcia sint in rezidenta la Bucuresti si Bacau in cadrul proiectului european E-Motional Bodies & Cities, organizat de Fundatia Gabriela Tudor. Perioada lor de lucru in Romania se va incheia in curind la Bucuresti cu o prezentare informala deschisa publicului, programata pentru vineri, 28 septembrie, ora 18.00 la ZonaD – studio Paradis Serial (str. Iulia Hasdeu nr. 3).

Proiectul derulat de Özlem Alkış se cheama „Habitus” – un performance solo care experimenteaza lucrul cu sunetul si la care a colaborat pe durata sederii in Romania cu muzicianul Vlaicu Golcea.  „Habitus” investigheaza daca acumularea de repetiţii duce la semnificaţie. Poate aceeaşi mişcare sa permita, atunci cind este reluata, variaţii ale interpretarii? Conceptual, proiectul se refera la „Habitus” ca set de predispoziţii educate social, abilitaţi şi modalitaţi de acţiune care sint considerate fireşti şi care, dupa Pierre Bourdieu, sint dobandite prin ceea ce facem in fiecare zi. Un trailer al prezentarii din 28 septembrie este disponibil la www.youtube.com/watch?v=FBIak0TKJ-E.

Proiectul la care lucreaza Priya Mistry – „Performing Woman” – chestioneaza ce este inseamna a fi femeie. Proiectul cauta esenţa femininului in lume şi se intreaba daca anumite locuri rezoneaza mai bine decit altele cu ideea de femeie, daca viaţa conţine un raspuns comun la aceasta, daca insaşi corpurile noastre vorbesc direct şi suprinzator despre feminin, dincolo de anatomia caracteristica. Pe durata rezidentei, Mistry a colaborat cu actrita Andreea Bibiri.

Rezidentele la Bucuresti s-au desfasurat in spatiul ZonaD – studio Paradis Serial, precum si in studioul Centrului National al Dansului Bucuresti, iar la Bacau la Centrul de Cultura „George Apostu”.

Rezidentele E-MOTIONAL/ ArtistNe(s)t sint organizate de Fundatia Gabriela Tudor in colaborare cu body > data > space (Londra), Centrul de Cultura George Apostu din Bacau si Asociaţia „ArtistNe(s)t” – Reţeaua Centrelor de Rezidenţa pentru Artişti. Proiectul E-Motional Bodies & Cities este finantat de programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene, Administratia Fondului Cultural National si Ministerul Culturii si Patrimoniului National.

Mai multe detalii la www.e-motional.eu si zonadstudio.wordpress.com

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.