Prezentarile rezidentelor E-MOTIONAL la Bucuresti si Bacau

0

Prezentarile rezidentelor E-MOTIONAL/ ArtistNe(s)t:
HABITUS cu Özlem Alkış (TR) si Vlaicu Golcea (RO) & “Performing Woman” cu Priya Mistry (UK) si Andreea Bibiri (RO)

In perioada 2-30 septembrie, coregrafa britanica Priya Mistry si coregrafa Özlem Alkış din Turcia sint in rezidenta la Bucuresti si Bacau in cadrul proiectului european E-Motional Bodies & Cities, organizat de Fundatia Gabriela Tudor. Perioada lor de lucru in Romania se va incheia in curind la Bucuresti cu o prezentare informala deschisa publicului, programata pentru vineri, 28 septembrie, ora 18.00 la ZonaD – studio Paradis Serial (str. Iulia Hasdeu nr. 3).

Proiectul derulat de Özlem Alkış se cheama „Habitus” – un performance solo care experimenteaza lucrul cu sunetul si la care a colaborat pe durata sederii in Romania cu muzicianul Vlaicu Golcea.  „Habitus” investigheaza daca acumularea de repetiţii duce la semnificaţie. Poate aceeaşi mişcare sa permita, atunci cind este reluata, variaţii ale interpretarii? Conceptual, proiectul se refera la „Habitus” ca set de predispoziţii educate social, abilitaţi şi modalitaţi de acţiune care sint considerate fireşti şi care, dupa Pierre Bourdieu, sint dobandite prin ceea ce facem in fiecare zi. Un trailer al prezentarii din 28 septembrie este disponibil la www.youtube.com/watch?v=FBIak0TKJ-E.

Proiectul la care lucreaza Priya Mistry – „Performing Woman” – chestioneaza ce este inseamna a fi femeie. Proiectul cauta esenţa femininului in lume şi se intreaba daca anumite locuri rezoneaza mai bine decit altele cu ideea de femeie, daca viaţa conţine un raspuns comun la aceasta, daca insaşi corpurile noastre vorbesc direct şi suprinzator despre feminin, dincolo de anatomia caracteristica. Pe durata rezidentei, Mistry a colaborat cu actrita Andreea Bibiri.

Rezidentele la Bucuresti s-au desfasurat in spatiul ZonaD – studio Paradis Serial, precum si in studioul Centrului National al Dansului Bucuresti, iar la Bacau la Centrul de Cultura „George Apostu”.

Rezidentele E-MOTIONAL/ ArtistNe(s)t sint organizate de Fundatia Gabriela Tudor in colaborare cu body > data > space (Londra), Centrul de Cultura George Apostu din Bacau si Asociaţia „ArtistNe(s)t” – Reţeaua Centrelor de Rezidenţa pentru Artişti. Proiectul E-Motional Bodies & Cities este finantat de programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene, Administratia Fondului Cultural National si Ministerul Culturii si Patrimoniului National.

Mai multe detalii la www.e-motional.eu si zonadstudio.wordpress.com

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează