Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PREMIU pentru proiectul “Pentru ce mergem La Opera?”

0

Proiectul Fundatiei Calea Victoriei: – “Pentru ce mergem La Opera?”

– conferinte cu dirijorul Tiberiu Soare –

a fost premiat la “Gala Societatii Civile”

DSC_0082

Proiectul “PENTRU CE MERGEM LA OPERA”, lansat de Fundatia Calea Victorieiin ianuarie 2012, la Opera Nationala Bucuresti, a fost premiat luna aceasta cu locul III la Gala Societatii Civile 2013, sectiunea «Arta si cultura», o frumoasa surpriza pentru echipa fundatiei si dirijorul-povestitor Tiberiu Soare.

Adresat in primul rand tinerilor, proiectul este gandit ca o serie de conferinte lunare interactive care ofera publicului o perspectiva proaspata si inspirata asupra muzicii clasice.

Scopul acestui proiect, gandit in cheie neconventionala, este de a atrage tinerii – elevi sau studenti – spre muzica de opera si de balet, pentru a se putea bucura de frumusetea si bogatia acestui univers care poate fi explorat atat in sala de spectacol, cat si intr-o auditie in intimitate a unor inregistrari de calitate.

Ultima conferinta din aceasta serie de evenimente de succes va avea loc in data de 26 iunie, miercuri, de la 19:00, la Grand Hotel Continental. Tiberiu Soare va vorbi despre opera Oedip, capodopera mai putin inteleasa si cunoscuta la noi a genialului compozitor George Enescu.

Inscrieri se pot face la adresa contact@victoriei.ro.

 

Dirijorul Tiberiu Soare este un povestitor cu har, un personaj charismatic care ii “contamineaza” pe cei din jur cu pasiunea si bucuria sa de a asculta muzica, oferind o cheie de intelegere a muzicii clasice, de opera si de balet, care poate deveni astfel accesibila oricui, fara a pierde esenta creatiei artistice.

Fara emfaza sau abordare de critic muzical pedant, Tiberiu Soare intra in lumea unei compozitii cu veselia unui explorator indragostit de armonie, culori si experimente.

Analiza operei este facuta din mai multe perspective, ceea ce face prezentarea mai interesanta: a dirijorului, care are rolul de a “aduce la viata”, impreuna cu orchestra, partituri, descoperind de fiecare data noi nuante si profuzimi ; a melomanului indragostit de compozitori cum ar fi Mozart, Puccini, dar si de rock bands ca Metallica sau Rammstein si a intelectualului erudit care creeaza paralele intre diverse arte si momente din istoria culturala a omenirii – literatura, filozofie, muzica si arte plastice.

Acest proiect a fost sustinut de Fundatia Calea Victoriei si intentia este de a valorifica inregistrarile video intr-o carte care poate fi accesibila si publicului care nu a putut participa la aceste evenimente, din tara si capitala.

Compozitiile prezentate in cadrul conferintelor din seria PENTRU CE MERGEM LA OPERAsunt: Traviata, Boema, Giselle, Turandot, Elixirul dragostei, Barbierul din Sevilla, Carmen, Rigoletto, Spargatorul de Nuci, Don Giovanni, Nunta lui Figaro, Olandezul Zburator si Oedip.

Aici puteti vedea un fragment dintr-o conferinta: Tiberiu Soare despre opera « Boema », de Giacomo Puccini

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.