Pe 21 septembrie, de la 18:00, la Unteatru, are loc prima reprezentație din cele zece ale spectacolului de comedie „De unde vin copiii adulții?”. Scenele sunt concepute de cinci artiști, inspirate din imaginația și experiențele lor personale.
Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa https://arcub.ro/ Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.
Comedie în versuri, mal-entendu, comedie fizică, și chiar un moment de musical vor pune în lumină personajele diverse din spectacol, de la părinți contemporani la personal medical dintr-un univers paralel, la oamenii peșterilor, Romeo și Julieta sau doi spermatozoizi plini de determinare.
Știința corpului, sexualitatea și toate aspectele legate de relațiile de cuplu merită să fie o parte firească din conversațiile noastre la un suc cu prietenii, la o plimbare cu familia sau la o seară de teatru. Când vine vorba de o anumită parte din corpul uman însă, cuvintele de dicționar parcă dispar, pentru a face loc unei creativități debordante, unui simț poetic consistent, și, în fond, unor jene ce vin demult, tare demult, și se împletesc foarte strâns cu noțiunea de „om civilizat”. Din punctul acesta de vedere, adulții de azi vin din copiii de ieri, care vin din adulții de alaltăieri și așa mai departe, purtând în ei tot bagajul de pudoare și rușine care poate face rău și copiilor de azi.
Ce le-ar spune adulții de astăzi versiunii lor din adolescență?
„Dacă m-aș întâlni cu mine la 16 ani, m-aș sfătui să combin acumularea de informații din surse științifice și credibile cu ascultarea propriului corp, a dorințelor și crispărilor lui. Și să decid orice ar fi cu un minut mai târziu decât îmi vine s-o fac.” – Monica Anastase, manager de proiect, fondatoarea !MPRO – Festival.
Mai multe mărturisiri personale vor putea fi citite înainte de începerea spectacolelor, în timp ce la final va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.
Biletele pot fi achiziționate de pe platforma Eventbook. Următoarele reprezentații vor avea loc pe 25 septembrie (de la 19:00 și 21:00) și 26 septembrie (20:00). Pe paginile de
Facebook și Instagram Om cu Om vor fi anunțate toate informațiile.
Platforma Om cu Om este o inițiativă a Asociației Tam-Tam, asociație fondată în 2007 cu scopul de a sprijini teatrul independent din București prin proiecte de spectacole și cursuri pe subiecte relevante întregii societăți.