Premiera spectacolului de comedie „De unde vin copiii adulții? are loc pe 21 septembrie, la  Unteatru 

0

Pe 21 septembrie, de la 18:00, la Unteatru, are loc prima reprezentație din cele zece  ale spectacolului de comedie „De unde vin copiii adulții?”. Scenele sunt concepute de cinci  artiști, inspirate din imaginația și experiențele lor personale. 

Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul  Programului București acasă 2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare  al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa https://arcub.ro/ Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei  Municipiului București sau ARCUB. 

Comedie în versuri, mal-entendu, comedie fizică, și chiar un moment de musical vor  pune în lumină personajele diverse din spectacol, de la părinți contemporani la personal  medical dintr-un univers paralel, la oamenii peșterilor, Romeo și Julieta sau doi spermatozoizi  plini de determinare. 

Știința corpului, sexualitatea și toate aspectele legate de relațiile de cuplu merită să  fie o parte firească din conversațiile noastre la un suc cu prietenii, la o plimbare cu familia  sau la o seară de teatru. Când vine vorba de o anumită parte din corpul uman însă, cuvintele  de dicționar parcă dispar, pentru a face loc unei creativități debordante, unui simț poetic  consistent, și, în fond, unor jene ce vin demult, tare demult, și se împletesc foarte strâns cu  noțiunea de „om civilizat”. Din punctul acesta de vedere, adulții de azi vin din copiii de ieri,  care vin din adulții de alaltăieri și așa mai departe, purtând în ei tot bagajul de pudoare și  rușine care poate face rău și copiilor de azi. 

Ce le-ar spune adulții de astăzi versiunii lor din adolescență?  

„Dacă m-aș întâlni cu mine la 16 ani, m-aș sfătui să combin acumularea de informații  din surse științifice și credibile cu ascultarea propriului corp, a dorințelor și crispărilor lui. Și  să decid orice ar fi cu un minut mai târziu decât îmi vine s-o fac.” – Monica Anastase,  manager de proiect, fondatoarea !MPRO – Festival. 

Mai multe mărturisiri personale vor putea fi citite înainte de începerea spectacolelor,  în timp ce la final va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri

Biletele pot fi achiziționate de pe platforma Eventbook. Următoarele reprezentații  vor avea loc pe 25 septembrie (de la 19:00 și 21:00) și 26 septembrie (20:00). Pe paginile de

Facebook și Instagram Om cu Om vor fi anunțate toate informațiile. 

Platforma Om cu Om este o inițiativă a Asociației Tam-Tam, asociație fondată în 2007 cu  scopul de a sprijini teatrul independent din București prin proiecte de spectacole și cursuri  pe subiecte relevante întregii societăți.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.