Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PREMIERA: Primul eveniment organizat de către o organizaţie din România în cadrul Forumului Mondial Urban!

0

Primul eveniment organizat de către o organizaţie din România în cadrul Forumului Mondial Urban 6 organizat de ONU-Habitat deschide dezbaterea despre rolul tinerilor în procesele de planificare urbană

Asociația Odaia Creativă din România a fost selectată să susțină unul dintre evenimentele de networking din cadrul Forumului Mondial Urban organizat de Organizaţia Naţiunilor Unite-Habitat (ONU-Habitat), aflat la cea de-a șasea ediție, care va avea loc între 1 și 6 septembrie 2012 la Napoli (Italia).

Forumul Mondial Urban este organizat de Organizaţia Naţiunile Unite o dată la doi ani şi este una din cele mai deschise şi renumite platforme internaţionale care analizează procesele de urbanizare, precum şi impactul lor asupra oraşelor, economiilor, mediului şi politicilor publice. Forumul aduce împreună o diversitate de actori la nivel internaţional: şefi ai guvernelor, miniştri, reprezentanţi ai administraţiilor publice locale, organizaţii non-guvernamentale, organizaţii internaţionale, membri ai comunităţii academice.  

Evenimentul Asociației Odaia Creativă va expune mijloace şi strategii pentru implicarea tinerilor în procesele de planificare urbană, în prezența unor profesioniști internaționali: urbanişti, lideri de tineret, academicieni şi specialişti în politici publice.

Practic, Asociația Odaia Creativă propune, prin evenimentul prezentat la Forumul Mondial Urban (World Urban Forum), metodologii concrete ce iau în considerare procesele de guvernanţă şi dinamica socială a oraşelor. Asociația îşi propune să aducă laolaltă tineri vizionări, specialişti în planificarea urbană şi reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale în vederea unui dialog constructiv pe tema parteneriatelor public-privat, care se axează pe calitatea vieţii şi creşterea economică.

În program va fi inclusă şi o simulare interactivă a metodologiei Habitat (concept Odaia Creativă), care a reuşit să sintetizeze mecanismele legislative care definesc planificarea urbană a oraşului Bucureşti şi să ducă mai departe dezbaterea asupra factorilor care contribuie la dezvoltarea sustenabilă şi prosperă a oraşelor. Habitat este joc de tip boardgame pentru patrimoniu şi urbanism în București. Acesta este gândit astfel încât să stimuleze imaginaţia şi viziunea modului în care potenţialul creativ al patrimoniului poate fi îmbinat cu nevoile de tip economic ale unui oraş. Jocul a fost lansat în noiembrie 2011 la București și continuă să fie distribuit în spaţii publice şi pus la dispoziţia utilizatorilor: cafenele, ceainării, grupuri extracurriculare tematice, biblioteci, muzee. 

Experienţa Habitat va fi dublată de proiecte similare, în cadrul atelierului fiind invitaţi Festivalul reSITE (Republica Cehă), cu o prezentare a impactului Festivalului asupra strategiei de dezvoltare a oraşului şi Kallipolis (Italia), cu o contribuţie privind « People versus Borders », un proiect de proiect de regenerare urbană şi de mediu pe malul râului Dobrinja, Sarajevo.  

 

La evenimentul de la Forum,Implicarea tinerilor în planificarea urbană sustenabilă: Metode şi Perspective”, sunt așteptați peste 100 de participanți internaţionali. Asociația Odaia Creativă a lansat invitații către autorități publice, bresle profesionale și mass-media specializată pentru a lua parte la eveniment.

Temele principale tratate de metodologiile prezentate în cadrul în cadrul evenimentului vor fi: vitalitatea economică în mediul urban, cadrul instituţional şi normativ al planificării urbane, vitalitatea culturală a oraşului și actori în dezvoltarea urbană: autorităţile locale, reprezentanţii puterii politice, societatea civilă, investitori.

„Implicarea tinerilor în planificarea urbană sustenabilă: Metode şi Perspective”, un eveniment organizat de Asociaţia Odaia Creativă (România)
Miercuri, 5 septembrie 2012, 4:30-6:30 PM
Pavilionul  6, Mostra d’ Oltremare, Fuorigrotta district
În cadrul Forumului Mondial Urban, ediţia a VI-a, 1-6 Septembrie 2012, Napoli (Italia)

Pentru a putea participa vă rugăm să vă înscrieți:
Pentru eveniment: www.eventbrite.com/event/3933527286
Pentru a intra în clădirea
ONU (obligatoriu): http://www.unhabitat.org/content.asp?typeid=19&catid=672&cid=11064

Intrare liberă.

Forumul Mondial Urban (WUF) este organizat de ONU Habitat

Parteneri: ReSite Festival (CZ), Kallipolis (IT)
Partener local: AEGEE Napoli (IT)
Parteneri media: Zeppelin Magazine, Arhiforum,  Modernism.ro
Cu sprijinul OAR 

Odaia Creativa / The Creative Room
contact@odaiacreativa.ro
www.odaiacreativa.ro
(RO / EN)

www.facebook.com/OdaiaCreativa

twitter.com/OdaiaCreativa
issuu.com/odaiacreativa

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.