Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PREMIERĂ: Prima simfonie pictată din România sub bagheta dirjorului Constantin Grigore – Camerata Regală a României

0

Asociația Școala de Valori şi Provident lansează cea de-a doua ediție a burselor stART, program național pentru susținerea tinerilor talentați la muzică, pictură și desen.

Culoare, muzică, emoție și mult entuziasm. Așa ar putea fi descrisă în câteva cuvinte prima simfonie pictată din România. Evenimentul a avut loc într-unul dintre cele mai mari centre comerciale din București sub bagheta dirijorului Constantin Grigore, întreținut de Camerata Regală a României, una dintre cele mai prestigioase și apreciate orchestre autohtone, aflată din 2009 sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României.
1
Pe ritmurile Valsului nr. 2 de Dmitri Shostakovich cei 24 de muzicieni și patru artiști plastici au prezentat prima simfonie pictată din România, în cadrul unui eveniment spontan care a luat prin surprindere publicul prezent.

Burse în valoare de peste 150.000 lei pentru tinerii talentați la muzică, pictură și desen

Simfonia pictată reprezintă momentul de lansare a celei de-a doua ediții a burselor stART, program național de susținere a tinerilor între 14 și 18 ani, talentați la muzică, pictură și desen. „Bursele stART” este un program implementat de Asociația Școala de Valori cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și susţinut financiar de Provident prin care anual sunt acordate burse în valoare de 150.000 de lei tinerilor talentați din România.

Susținerea copiilor și a tinerilor reprezintă o prioritate pentru aproape jumătate dintre români, aceasta fiind una dintre concluziile unui sondaj realizat în 2013 împreună cu Ipsos Research în România. Cercetarea a mai arătat că principalul domeniu în care tinerii pierd susținerea părinților și a celor apropiați este cel artistic, arta fiind percepută mai degrabă ca o pasiune decât ca o carieră. De aceea am lansat anul trecut bursele stART, un program de responsabilitate socială prin intermediul căruia susținem financiar acei tineri care doresc să își transforme pasiunea înnăscută pentru muzică, pictură și desen într-o carieră de succes, a declarat Romina Roșu, coordonator CSR în cadrul Provident Financial România.

Ce criterii trebuie să îndeplinească tinerii pentru a primi o bursă stART?

• Să fie talentaţi la pictură, desen sau muzică (instrument sau voce)
• Să aibă între 14 şi 18 ani
• Să fie înscrişi într-un club de pictură, desen sau muzică sau într-o instituţie şcolară din România
• Să fi obţinut premii la concursuri naţionale şi/sau internaţionale de arte
• Să fie cetăţeni români şi să aibă domiciliul stabil în România

Înscrierile se fac până în 13 noiembrie a.c. Pentru detalii accesați http://scoaladevalori.ro/proiecte/burselestart/

Despre bursele stART
stART reprezintă un program de burse creat special pentru tinerii artişti în formare, oferindu-le acestora sprijinul material care îi va aduce mai aproape de marile scene şi galerii de artă ale lumii. Categoriile artistice pentru care se acordă bursele sunt desen, pictură şi muzică.
Cu ajutorul unei burse, tinerii talentaţi pot achiziţiona materiale, instrumente, echipamente şi orice altceva este necesar pregătirii lor ca muzicieni, pictori sau artişti plastici. Vor putea participa la concursuri naţionale, la expoziţii şi concerte sau vor putea urma cursuri de perfecţionare în domeniul artistic ales. Bursierii vor beneficia şi de consiliere pentru dezvoltarea lor profesională şi personală, astfel încât traseul artistic să le fie mai clar şi să se simtă motivaţi să-şi urmeze visul.

Despre Asociația Școala de Valori
Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă, non-profit, a cărei viziune este transformarea României într-o societate care generează încredere, echilibru şi curaj. De aceea, ghidaţi de valori, Școala de Valori își propune să construiască caractere puternice pentru viitor prin crearea unei comunităţi de adolescenţi autonomi, care acţionează colaborativ, responsabil şi etic.

Despre Provident Financial România
Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanți furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,6 milioane de clienţi în șapte ţări din Europa Centrală şi de Est – Bulgaria, Cehia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria, precum şi în Mexic. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din regiune și una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

În cei nouă ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 257 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 45 de milioane de euro. De asemenea, compania dezvoltă și susține diverse programe de responsabilitate socială – programe de educaţie financiară, pentru susţinerea tinerilor talentați, pentru dezvoltarea comunităților locale și de voluntariat – în care a investit până acum peste 800.000 de euro. Provident are peste 800 de angajați în România și colaborează cu peste 3.500 de agenți independenți în 80 de orașe din întreaga țară www.provident.ro

Despre autor

avatar

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală apărută în 2009 ca urmare a unei idei îndrăznețe a mai multor tineri întreprinzători. În toate ”viitorurile posibile”, vor avea succes aceia care își explorează potențialul și învață să se auto-depășească, colaborează cu celelalte generații și caută activ oportunități astfel încât să contribuie la transformarea societății, oferind bunăstare generațiilor prezente și viitoare. Misiunea Școlii de Valori este aceea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți, fiind singura asociație din România care implementează în programele sale educația centrată pe valori. Acest model educațional implică dezvoltarea de competențe împărțite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalității, implicare civică și well-being. Școala de Valori dezvoltă patru programe educaționale naționale: Adoptă un Liceu, Excepționalii, Laboratorul de Cariere și Arcademia prin care contribuie activ la dezvoltarea educației din România, oferind cunoaștere și îndrumare adolescenților, tinerilor și profesorilor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.