Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premieră: prima Dacia Duster cabrio coupe din România, realizată în București

0

  • Echipa service-ului AutoK9 a transformat unul dintre cele mai cunoscute modele Dacia din lume într-o mașină inedită.
  • Lucrarea a fost realizată pe un autoturism Dacia Duster obișnuit, care fusese grav avariat cu doar câteva luni înainte.
  • Mașina a primit denumirea Duster Summer, iar modificările aduse caroseriei au presupus o investiție de peste 30.000 de euro.

București, 26 august 2020: Pentru prima oară în România, un service auto independent a transformat o Dacia Duster obișnuită într-o mașină cabrio coupe. Automobilul a primit denumirea „Duster Summer”, datorită design-ului inspirat din atmosfera sezonului estival, având inserate și câteva elemente de inspirație nautică. Transformarea mașinii grav avariante într-un automobil de lux, complet funcțional, a durat patru luni.

Duster Summer iese în evidență nu doar prin modificările aduse caroseriei, ci și prin finisajele interioare, lucrate cu atenție de către echipa AutoK9. Scaunele și bordul au fost înlocuite și retapițate cu piele albă, pentru a pune mai bine în valoare formele specifice modelului Duster. Totodată, podeaua deorată în stil nautic, dar și faptul că acoperișul obișnuit a fost înlăturat, conferă mașinii un aer de vacanță și transformă orice drum într-o experiență relaxantă. „În spatele acestei lucrări stau foarte multe ore de lucru, dar și de cercetare. Scopul nostru, al echipei AutoK9, a fost acela de a face acest prototip fără să influențăm performanțele mașinii. Ne-am dorit ca modificările aduse caroseriei să potențeze și nu să ascundă formele originale ale Dacia Duster. Astfel, ne-am găsit deseori în postura de a căuta soluții și de a încerca mai multe variante, până le-am identificat pe cele potrivite”, spune Eugen Lungu, Director General AutoK9.

Duster Summer este rezultatul unei noi provocări acceptate de echipa AutoK9, de a da o altă înfățișare unei mașini avariate. De altfel, service-ul este cunoscut pentru reparațiile și transformările inedite ale altor două mașini Dacia Logan, în variante coupe și decapotabilă. „Prin această lucrare am dorit să continuăm, cumva, această tradiție de a da unei mașini autohtone o înfățișare cu totul nouă. Service-ul nostru este specializat în repararea autoturismelor avariate, pentru a le reda înfățișarea obișnuită, indiferent cât de gravă a fost dauna. Totuși, în cazul Duster Summer, am vrut să depășim orice bariere și nu doar să îi redăm aspectul obișnuit, ci să o aducem la nivel de artă,”, a adăugat Eugen Lungu.

Autoturismul Duster Summer este complet funcțional, iar componentele mecanice ale acestuia au fost înlocuite cu unele originale, specifice acestui model. Chiar dacă modernizarea mașinii continuă, echipa AutoK9 a reușit să păstreze esența modelului Duster, cunoscut în întreaga lume pentru fiabilitatea sa. Mai multe detalii și imagini sunt disponibile pe pagina web a service-ului.

Despre AutoK9

AutoK9 este un service auto cu peste 15 ani experiență în repararea mașinilor avariate. Service-ul din București oferă servicii profesionale de reparații daune RCA, vopsitorie, mecanică auto, dar și ITP si Revizii tehnice. Lista completă a serviciilor, dar și detalii suplimentare despre portofoliul de lucrări inedite sunt disponibile pe www.autok9.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.