Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premieră la București: Medici rezidenţi din 9 ţări est-europene participă la „Școala de vară de hematologie”, organizată în perioada 20-23 iulie

0

Societatea Română de Hematologie, în colaborare cu MedicHub, organizează, în perioada 20-23 de iulie 2017, „Școala de vară de hematologie pentru medici rezidenți”.

h

Evenimentul va reuni, în premieră, pe lângă personalităţi de renume din domeniul medical, participanţi internaţionali din țări precum: Albania, Bulgaria, Grecia, Muntenegru, Macedonia, Republica Moldova, Serbia şi Turcia.

Scoala de vara hematologie

La evenimentul care se va desfășura la Hotel Caro din București şi-au confirmat prezenţa aproximativ 80 de medici rezidenți şi tineri specialiști hematologi din Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova, Constanța și București.

„«Școala de vară de hematologie pentru medici rezidenți» a devenit un eveniment cu tradiție, fiind  deja la a 4-a ediție. Avem însă o premieră în acest an: am extins evenimentul și la nivel internațional. Scopul acestuia este educația științifică a generației tinere de medici, precum și facilitatea comunicării între centrele de hematologie din țară și străinătate”,  a declarat Prof. Dr. Anca Lupu, președintele Societății Române de Hematologie.

Printre subiectele abordate în cele 3 zile de cursuri din acest an, se vor număra teme de interes precum: „Metaplazia mieloidă cu mielofibroză” (susținută de Prof. Dr. Anca Lupu), „Strategii terapeutice în mielomul multiplu” (susţinută de Prof. Dr. Daniel Coriu), „Actualități în diagnosticul și tratamentul anemiei hemolitice autoimune” (susținută de Prof. Dr. Ana Maria Vlădăreanu/Dr. Diana Cîşleanu), „Limfoame maligne nehodgkiniene la pacienții infectați cu virus hepatic C” (susținută de Prof. Dr. Romeo Mihăilă), „Noi perspective în tratamentul leucemiei limfatice cronice” (susținută de Dr. Mariana Vasilică), „Abordări moderne de diagnostic și tratament în microangiopatiile trombotice” (susținută de Şef. lucr. Dr. Iulia Ursuleac), „Aplazia Medulară” (susținută de Prof. Dr. Ljubomir Petrov).

Societatea Română de Hematologie asigură, pe lângă informaţia ştiinţifică, cheltuielile legate de serviciile de cazare şi masă, în schimbul unei taxe modice de 50 RON.

Pentru mai multe detalii legate de eveniment, accesați: http://srh.org.ro/event/scoala-de-vara-pentru-rezidenti-2/

Despre Societatea Română de Hematologie

Societatea Română de Hematologie este o asociație științifică care își propune să promoveze practica și studiul hematologiei și să faciliteze contactul între persoanele interesate de acest domeniu medical.

Hematologia are o tradiție solidă în România, dezvoltându-se în paralel cu evoluția sa pe plan mondial. Societatea Română de Hematologie, înființată în anul 1932 la inițiativa lui I. Cantacuzino, este cea de-a 2-a societate de hematologie din Europa, după Societatea Franceză de Hematologie (înființată în 1931). Activitatea Societății Române de Hematologie s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani, iar numărul membrilor a crescut progresiv, ajungând în prezent la circa 165.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.