Premiera Gaudeamus 2014: ceai, carte si design romanesc de obiect

0

Premieră la Târgul Internaţional GAUDEAMUS Carte de învăţătură 2014.

Experiență inedită: ceai, carte și design românesc de obiect pentru publicul iubitor de carte.

 2

Savoarea ceaiurilor Bernschutz & Co și cartea de învățătură îmbinată cu designul românesc de obiect prezentat publicului de Bucharest Design Center și Dizainăr – magazinul concept de design românesc – este surpriza din acest an și una dintre premierele ediției cu numărul 21 a Târgului Internațional Gaudeamus Carte de învățătură. Spectaculoasele plante aeriene Aerium, setul Chamotte premiat la Salonul Satellite de la Milano 2014, proiectul “Lana pentru Photoliu”, recent prezentat la ediția de anul acesta a vestitului London Design Festival, Colecția. Dizainăr pentru EFdeN, prezentată la Versailles de către EFdeN – finalista României la competiția Solar Decathlon Europe 2014, inelele de citit Woodish sau renumita lampă Slash a designerului Dragoș Motica, “lampa din beton creată pentru a fi spartă” – toate acestea și multe altele sunt menite a oferi publicului iubitor de carte și pasionat de frumos o experiență inedită.

Prezentările de carte și evenimente dedicate vor fi găzduite de Ceainăria Bernschutz & Co – Gaudeamus pe toată perioada de desfășurare a Târgului Gaudeamus, între 19 și 23 noiembrie 2014, într-o atmosferă parfumată de arome alese de ceai, cafea și dulciuri, și într-un decor special amenajat cu piesele designerilor români de obiect. Vizitatorii celui mai longeviv şi mai îndrăgit eveniment dedicat cărţii din România vor descoperi zeci de obiecte de design românesc de obiect: corpuri de iluminat, piese de mobilier sau decorațiuni interioare și florale și, totodată, vor avea posibilitatea de a interacționa cu o parte dintre creatorii acestora.

Standul 105 destinat Ceainăriei Bernschutz & Co – Gaudeamus este deschis publicului între orele 10:00 – 20:00 și este localizat la nivelul 1 al Pavilionului Central Romexpo, pe strada Bibliotecii. Deschiderea oficială a târgului va avea loc miercuri, 19 noiembrie, la ora 12.00.

Printre designerii și studiourile de design reprezentate la Târg se numără: 201 Design Studio, Aerium [Ramona Bejan], AIRA Design Studio [Irina Alexandru & Tatiana Carp], Alina Turdean, Agnes Lukacs, Adrian Balcău, Bulb 27 [Andrei Ignia], Dragoș Dogaru, Dragoș Motica, YaU Concept, Marilena Popa, Mădălina Teler, Photoliu, Rizi, Ruxandra Sacaliș, Silva Artis, project.Zulu, Woodish [Maria Burachu].

Ceainăria va găzdui evenimente diverse, de la workshop-uri de caligrafie japoneză, desen manga, pictură pentru copii, emisiunea TVR 2 &  Radio România Cultural – „Cartea cea de toate zilele”, Cezar Paul-Bădescu în dialog cu Lucian Boia despre cartea „Regina Maria – Jurnal de război sau lansarea cărții Eneida, de Vergilius, în traducerea lui Dan Slușanschi; invitați: Andrei Pleșu, Horia-Roman Patapievici, Acad. Mihai Șora și multe altele.

O prezență specială este recent lansata pe piața din România Colecția. Dizainăr pentru EFdeN, o familie de obiecte de design care a adunat împreună 9 designeri români de produs, 4 producători români și un prim beneficiar al obiectelor, casa solară EFdeN, și care se găsește din această toamnă la Dizainăr – magazinul concept de design românesc.

Ceainăria Bernschutz & Co –Gaudeamus, prin contribuția Bucharest Design Center și Dizainăr este un spațiu viu, decorat cu obiecte de design ale designerilor români, un meeting point dedicat evenimentelor și un punct de destinație pentru iubitorii de design românesc. În spațiul ceainăriei, experiența designului și a prezentărilor de carte este însoțită de ceaiuri, cafea, dulciuri, design și arome alese! Acum experiența la Gaudeamus are gust de ceai, carte și design!” a declarat Corina Bernschutz, fondatoarea ceainăriei Bernschutz & Co – comercianţi de ceaiuri alese.

Brandul de ceai Bernschutz & Co  a fost  lansat oficial în anul 2008, în București, prin deschiderea boutique-ului  de ceai din centrul vechi din Str. Smârdan 30. Datorită atmosferei, diversității și calității ceaiurilor (peste 130 de tipuri de ceai),  acesta a  devenit deja un punct de destinație pentru mulți iubitori de ceai și frumos. Bernschutz&Co este o initiațiva locală 100%.

Lansat în 2012, BUCHAREST DESIGN CENTER este platforma de promovare a designerilor români de produs, în relație cu publicul intern și cu piețele externe. BDC a organizat zeci de evenimente de promovare a tinerilor designeri de produs la nivel național și internațional (Graz Design Month; eveniment dedicat la sediul Comitetului Economic și Social European de la Bruxelles; Târgul Româno-Austriac Design your Christmas). În 2013, BDC a realizat decorurile spațiilor media din cadrul Festivalului Internațional “George Enescu” (proiect inițiat și susținut de UniCredit Țiriac Bank.) În parteneriat cu Hansen Office Design, BDC a semnat „FUTURE CORNER” la Internet & Mobile World 2013. De curând, BDC a lansat „Lovely Design Hub” – o hartă a Bucureștiului, marcată prin cele mai frumoase spații de design din oraș.

Dizainăr – magazinul concept de design românesc: Dizainăr este un spațiu în care originalitatea și neconvenționalul sunt la ele acasă, un laborator de design românesc, în care cumpărătorul, creatorul și producătorul de obiecte de design își dau mâna pentru realizarea lor. Ceea ce se găsește la Dizainăr nu este doar cultură urbană în cel mai select mod al ei, nu este doar originalitate și inovație românească ci un adevărat stil de viață de care să te bucuri.

În showroom (pe strada Puțul cu Plopi nr. 17), în magazinul online, cu prilejul organizării unui Pop-Up Shop, la un eveniment local sau la un târg internațional, la Dizainăr își găsesc locul piese de design grafic, design de produs, și o parte din lucrările de artă ale unora dintre cei mai îndrăzneți creatori români.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.