Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premiera Dia-Pozitiv, sambata, 7 noiembrie 2020

0

Premiera Dia-Pozitiv va putea fi vazuta incepand cu ora 19.00 pe site-ul www.dia-pozitiv.com.

Proiectul contine 5 tablouri (povesti) interpretate de 5 actori, povesti la baza carora stă documentarea pe care am facut-o in timpul atelierelor cu un grup de copii al căror tată este plecat in strainatate.

Vezi aici.

Asociația VAR, în parteneriat cu DGASPC Sector 6 București, Ambasada României în Regatul Spaniei (Madrid), Scoala 153 din București, Associazione Romeni & Moldavi InVeneto, Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune, Școala Gimnazială 141 Ion I.C. Brătianu București anunță premiera proiectului socio-cultural, Dia-Pozitiv.

⫸ 𝐃𝐈𝐀-𝐏𝐎𝐙𝐈𝐓𝐈𝐕 este la bază o lucrare de teatru documentar, încadrată într-o platformă web, gândită ca un labirint vizual și psihologic prin care vizitatorul trăiește o experiență unică într-un mod interactiv. Este o instalație a unei probleme sociale cu multiple straturi de interpretare și surprinzatoare ramificații intim-senzoriale.

⫸ Pe întreaga structură performativă au fost brodate povești adunate în procesul de documentare și cercetare a grupului de copii care au părinții plecați în afara țării. Unele povești sunt pe alocuri dure, chiar cu accente contondente, sunt ecouri ale unor mărturii rostite sau nerostite și acoperă un teritoriu social și emoțional mult mai larg decât cel propus inițial.

⫸ Echipa proiectul își dorește ca prin această propunere să facă vizibile și auzite vulnerabilitățile și dilemele acestor copii ai Diasporei. Prin intermediul acestei platforme virtuale, povestea fiecărui copil va fi o experiență individuală și directă cu fiecare vizitator în parte – un părinte sau o persoană aflată într-un context similar, această interacțiune luând dimensiuni terapeutice, confesionale.

⫸ Miza fundamentală a fiecărui vizitator în interiorul acestei platforme, acestui spațiu interactiv este una de conștientizare și experimentare pe calea unor recreări de situații într-un mod similar celui teatral.

⫸ Cazul particular al conceptului online interactiv al proiectului DIA-POZITIV contribuie la împlinirea misiunii sociale asumată de la început – aceea de a fi mesageri și creatori ai unei punți de comunicare între copiii din țară și părinții plecați peste granițe.

Proiectul va fi disponibil gratuit pe platforma http://www.dia-pozitiv.com începând cu 7 noiembrie 2020, ora 19.00.

𝐄𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚:

coordonator ateliere: Iulia Dromereschi, Magda Cernea, Sorana Țopa, Vero Nica, Ioana C.

𝐝𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞: Magda Cernea & Vero Nica

𝐫𝐞𝐠𝐢𝐞: Jenniffer Corrales & Andu Dumitrescu

𝐭𝐞𝐱𝐭: Vero Nica

𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜𝐚 𝐨𝐫𝐢𝐠𝐢𝐧𝐚𝐥𝐚̆ & 𝐬𝐨𝐮𝐧𝐝 𝐝𝐞𝐬𝐢𝐠𝐧: Cezar Stănciulescu

𝐢𝐦𝐚𝐠𝐢𝐧𝐞/𝐦𝐨𝐧𝐭𝐚𝐣/𝐩𝐨𝐬𝐭-𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭̦𝐢𝐞/𝐚𝐧𝐢𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐞: Andu Dumitrescu

𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐭𝐨𝐫 & 𝐬𝐨𝐟𝐭𝐰𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐧𝐠𝐢𝐧𝐞𝐞𝐫: Călin Moldovan

𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐥𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞: Mihai Pilcă

𝐞𝐱𝐩𝐞𝐫𝐭 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐫: Mădălina Vlad

𝐦𝐚𝐧𝐚𝐠𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭: Vero Nica

𝐃𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐛𝐮𝐭̦𝐢𝐚 𝐢𝐧 𝐨𝐫𝐝𝐢𝐧𝐞𝐚 𝐚𝐩𝐚𝐫𝐢𝐭̦𝐢𝐞𝐢:

Vlad Nemeș

Anca Pitaru

Ela Alexandrina Borteanu (vocea copilului)

Ovidiu Ușvat

Arcadie Rusu

Ionuț Iftimiciuc (vocea Fricii)

Vero Nica

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.