Preatârziu- expoziție multimedia, performance

0

București, 31 Martie-17 Aprilie 2023

ARTHUB Bucharest-Sala mare

Vernisaj: 31 Martie ora 19:00

Artiști: Elena Andrei, Mădălina Brândușe, Irina Botea Bucan, Jon Dean, Alex Fifea, Vera Ion, Bogdan Marcu, Adi Newell, Bogdan Pelmuș, Magdalena Pelmuș, Nona Șerbănescu și Oana Maria Zaharia.

Expoziția multimedia Prea târziueste rezultatul unui proces de lucru într-o echipă artistic multidisciplinară intersecțională formată din 12 artiste și artiști cu arii de competență diverse: arte vizuale, performance, dramaturgie, artă video și noile medii, fotografie, muzică sau literatură. Colectivul artistic parcurge pe durata lunii Martie 2023 o experiență de lucru comună, înregistrând procesele de muncă și operând pe diverse teritorii aflate la granița dintre discipline. Colectivul artistic se autoorganizează și își coordonează acțiunile în lipsa unei structuri formale de putere, precum instituția curatorului, într-un exercițiu de democratizare a actului artistic și a muncii creative, dar și de creștere a gradului de autoreferențialitate și autoreprezentativitate al demersului. 

Expoziția este organizată cu sprijinul Centrului Cultural Expo Arte şi va fi deschisă vineri, 31 Martie, durează până luni, 17 Aprilie. Vor fi prezentate lucrări foto, video, de desen și din medii conexe, dar și o serie de instalații. În ziua vernisajului va avea loc un performance de/cu MădălinaBrândușe, Alex Fifea, Nona Șerbănescu și Oana Maria Zaharia și tot în cadrul acestui proiect, pe 25 martie la ora 21:30 a avut loc performance-ul Screams&Songs al colectivei #Fluid. 


Expoziția poate fi vizitată cu programare prealabilă în intervalul menționat.

Informații suplimentare la: https://fb.me/e/2hHsPWPz6

ARTHUB Bucharest

Este un proiect care, prin natura sa, ține de oameni și de spațiu, fiind definit de comunitățile (artiștx + public) pe care le deservește și modelat de resursele imobiliare de care a dispus pe parcurs. Obiectivele și oferta ARTHUB Bucharest au variat în funcție de formula colectivului artistic și de caracteristicile spațiului ocupat. Totuși, crearea unor facilități pentru producția artistic și punerea lor la dispoziția comunităților, grupurilor, colectivelor, lucrătorxlor din artă, teatru și alte domenii artistice au rămas prioritare de la început. ARTHUB Bucharest atrage și folosește inteligent, democratic și transparent resurse comune. Este un centru cultural independent de tip artist-run, care cristalizează un program curatorial propriu pluridisciplinar, fundamentat pe nevoia existenței unei scene bucureștene pentru discursuri artistice articulate politic ca alternativă la narativele oficiale neo-liberale și a unui spațiu destinat expunerii de proiecte feministe, intersecționale sau autoreprezentative pentru diverse grupuri și comunități marginale sau marginalizate. ARTHUB Bucharest a fost și rămâne un proiect precar, chiriaș pe piața imobiliară liberă, în care echipa artistic gestionează proiectul, ceea ce invariabil menține o presiune financiară permanentă, conduce la instabilitate, burnout și la îngreunarea unei construcții culturale stabile și relevante.

Grădina ARTHUB este cea care vine să răspundă sustenabilității proiectului și funcționează ca principal sursă de venituri, dar și ca scenă, cadru pentru dialog cultural și artistic. 

Parteneri media: Modernism, Propagarta, Zeppelin, Bookhub.ro, ISCOADA, IQads, Bookhub, WE’RE HERE, DAKO.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.