Practica in turism, ediţia 2012

0

autor text Ioana Borcea

Perioada de practică în cadrul unei întreprinderi specializate în domeniul studiilor tale este o condiție pe care o impun și facultățile din România de ceva vreme, reprezentând o soluție pentru studenți în a observa cum noțiunile teoretice aprofundate de-a lungul ciclului de licență au o finalitate în viața de zi cu zi și sunt menite să îți formeze baza de cunoștințe.

Clubul de Turism și Ecologie ECOTUR te informează cu privire la opțiunile de practică pe care le ai în turism dacă te gândești să aplici pentru un internship de acest gen în perioada 21 martie – 21 aprilie.

Voluntarii acestei organizații ți-au stabilit legătura cu diverse agenții de turism și hoteluri din București, dornice să te primească în practică și să te intruiasca în spiritul adăugării unei noi etape de pregătire profesională importante pentru „foaia de viata” ce te va reprezenta după terminarea studiilor.

În perioada 27 februarie – 12 martie ești invitat să ne lași CV-ul tău în trei exemplare, însemnând numărul maxim de agenții pentru care poți aplica, alături de câte o scrisoare de intenție, să afli despre orice etapă din proiect și să ne adresezi întrebări legate de agențiile de turism aparținând ofertei proiectului. Ne găsești la etajul 1 al clădirii Mihai Eminescu, Academia de Studii Economice, între orele 10.30 și 16.30.

Ecotur te așteaptă pe data de 1 martie la un seminar de prezentare al proiectului, premergător procesului efectiv de recrutare al studenților de către unitățile de turism, unde printre invitați se numără doamna profesor dr. universitar Gabriela Tigu, directorul departamentului Turism – Geografie din cadrul ASE, București, Dan Penciu – director general al agenției TravelMaker, Mircea Drăghici –  manager CB Richard Ellis Eurisko. Vom fi acolo incepand cu orele 14.00, in sala 2013 din cladirea Virgil Madgearu al Academiei de Studii Economice.

De asemenea, dacă ai participat la edițiile anterioare ale proiectului și ai adunat ceva experiență din urma practicii realizate la agențiile de turism sau ai lucruri diverse de împărtășit, fie amuzante, fie importante pentru dezvoltarea ta sau chiar pățanii ciudate, feedback-ul tău este mai mult decât binevenit.

Nu lăsa perioada de studenție să devină doar un pas necesar în crearea cererii de muncă pe piață și fii activ, alege să faci practică în domeniul în care studiezi și dă viață acestei etape de fundamentare a teoriei.

Pentru mai multe informații, accesează www.club-ecotur.ro sau  www.practicainturism.wordpress.com.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează