Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Poveștile vizuale ale Bucureștiului

0

Este Bucureștiul un oraș greu se fotografiat, greu de descifrat sau greu de înțeles? Putem fi turiștii care descoperă zi de zi altă față a orașului sau suntem blazați și plictisiți de el.
Asociația Bucureștiul meu drag vă invită să (re)descoperim împreună Bucureștiul prin poveștile vizuale a trei fotografi ai lui, marți 1 noiembrie de la ora 18.30 la magazinul F64.

unnamed-1
Invitați:
– Andrei Bîrsan – Anii 80 – De la vigilența tovarășilor la lapte gros
– Cristian Bulugea – Dragoste în Gara de Nord
– Vlad Eftenie – Cadrul cotidian cu poveste

Cei trei povești ale fotografilor au în comun punerea în valoare a Omului, a locuitorilor orașului, sunt frumoase fotografiile cu clădiri vechi acoperite de iederă, cu ruine romantice sau arhitectură modernă, toate acestea sunt butaforie dacă nu este prezent și Omul. Anii 80– spun povestea unei generații formată în comunism, Dragoste în Gara de nord are ceva din drama plecării în armată, parcă auzi refrenul din Fata Morgana iar din Cadrul cotidian al lui Vlad nu vor lipsi personajele cu poveștile lor.

Detalii: https://bucurestiulmeudrag.ro/eveniment/povestile-vizuale-ale-bucurestiului

“Povestile vizuale ale Bucureștiului” fac parte din proiectul „Centrul de memorie vizuală a Bucureștiului”, proiect cultural finanțat de către ARCUB în cadrul Programului culturalBucurești – Orașul in-vizibil 2016. Mai multe detalii despre proiect pewww.bucurestiulmeudrag.ro și prin e-mail la andrei@orasul.ro

Despre Asociația Bucureștiul meu drag
Bucureștiul meu drag îți propune încă din 2007 să imortalizeze povestea vizuală a Bucureștiului pentru a o duce mai departe pentru noi, pentru copiii noștri, pentru cei care trec grăbiți prin oraș sau pentru cei care vin să-l viziteze pe îndelete. A reușit să facă acest lucru prin organizarea a peste 300 de acțiuni și evenimente foto și atrăgând peste 1.000 de colaboratori și parteneri pentru proiectele dedicate orașului.

Despre F64
F64, lider pe piața echipamentelor foto-video din România, deține cel mai mare magazin de profil pe piața românească de comerț electronic: www.F64.ro . Cu o echipă de 130 de angajați, F64 înseamnă atât un spațiu fizic pentru o gamă variată foto-video, cât și un magazin online, unde clienții pot găsi pe stoc tot ceea ce au nevoie în materie de foto-video.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți legate de fotografie și F64, pasionații pot urmăriblogul F64 sau conturile oficiale de Facebook și Instagram.

Parteneri media:
Asociația Operatorilor Culturali din România, ARTIVIST, CREIONETICA, Foto-Magazin, Let’s Do It. Romania!, Modernism.ro, Radio România Internațional, Raftul cu Idei, România Pozitivă

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.