Povestile copilariei te pot ajuta sa ai o viata mai buna – Atelier neconventional de dezvoltare personala

0

dezvoltare personala prin povesti

In luna povestilor, Fundatia Calea Victoriei te invita sa descoperi cum te influenteaza basmele auzite in copilarie si cum te pot ajuta acum, ca adult, sa ai o viata mai armonioasa si mai implinita.

Cursul Povestile ca metafore ale dezvoltarii de sine incepe miercuri, 7 decembrie, si iti propune o abordare a povestilor ca tehnica de terapie, intalnita sub denumirea de metoda fabulatiei.

Povestile reusesc sa tamaduiasca acolo unde ratiunea reuseste sa vatame. Tehnica fabulatiei, despre care vom discuta la curs, poate fi utilizata ca metoda de stimulare a autovindecarii, de aprofundare a constiintei de sine si de dezvoltare a creativitatii. Este vorba de o metoda utilizabila de oricine, pe cont propriu, fara vreo contraindicatie, destinata mentinerii partii creative a mintii noastre, una care tinde sa se atrofieze daca e neglijata in favoarea exercitiului tiranic si exclusivist al ratiunii.

Pe langa sensul lor vindecator, regenerator, relaxant, transformator etc., povestile mai au si darul de a atinge cu magia lor sufletele celor prezenti, purtandu-le catre un taram fascinant la capatul caruia avem mai presus de toate surpriza de a ne trezi fata in fata cu noi insine, cei de dincolo de masti, de frici, de conveniente sau cenzuri.
Ghid pe urmele povestilor vindecatoare ne va fi Monica Gaitanaru, psihoterapeut si analist jungian.

Cursul va parcurge urmatoarele etape:

1. Nasterea eroului interior

2. Identificarea aliatilor si a resurselor pentru implinirea misiunii personale

3. Construirea povestii personale pas cu pas

Te poti inscrie la curs pe adresa contact@victoriei.ro, iar mai multe informatii poti citi aici: goo.gl/jo35j1

Lector: Monica Gaitanaru
Data incepere: 7 Decembrie 2016, Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 3, Frecventa: saptamanal, miercuri (o intalnire dureaza 2h)

Varsta Minima: 16 ani
Cost: 150 ron (total pentru 3 intalniri), Cost redus (studenti, pensionari): 135 ron (total pentru 3 intalniri)
Loc: Fundatia Calea Victoriei, str. Popa Soare nr. 40, et. 1, Bucuresti

Ilustratie de Jozsef Vass

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.