Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

POVEȘTI la REPLIKA – Platforma de artă educațională

0

Asociația Culturală REPLIKA vă invită în perioada 7 septembrie – 9 noiembrie la CENTRUL DE TEATRU EDUCAȚIONAL REPLIKA Str. Lânăriei 93-95, sector 4

Povești la Replika este un proiect de artă educațională și cultură participativă, care prezintă, timp de două luni, spectacole de teatru, cărți și filme înrudite tematic, într-un format axat pe interrelaționarea dintre forme de expresie și domenii diferite, care au un conținut similar.
11046618_1552854128313132_1192651321515721080_n

Povești la Replika abordează teme și subiecte adresate în special publicului tânăr, dar nu numai, puțin explorate în arta contemporană din România: violența în școală, abandonul școlar, situația copiilor care au părinții plecați la muncă în străinătate, pornografia, profesiile invizibile și adaptarea la sistemul capitalist, tulburări din spectrul autismului, sistemul autoritar de predare în școală, drepturile copiilor, drepturile animalelor.
De asemenea, fiecare seară de artă tematică va fi însoțită de un meniu tematic.

În cadrul Platformei de Artă Educațională vor fi prezentate spectacole de teatru, cărți și filme, dintre care menționăm: Familia Offline (text Mihaela Michailov, regia Radu Apostol), Poveste pentru oameni mari (text Sabina Grădinaru, regia Andreea Iacomiță), Habemus bebe (text Elena Vlădăreanu, regia Robert Bălan), Fetița care se juca de-a Dumnezeu de Dan Lungu, Mâini cuminți. Copilul meu autist de Ana Dragu, Povești cu scriitoare și copii (coord. Alina Purcaru), Aici… adică acolo (regia Laura Căpățână), Școala noastră (regia Mona Nicoară și Miruna Coca-Cozma), Lampa cu căciulă (regia Radu Jude), Superman, Spiderman sau Batman (regia Tudor Giurgiu), Artă (regia Adrian Sitaru).

În Platforma de Artă Educațională va avea loc, pe 28 septembrie, premiera spectacolului I♡U [ahy hahrt yoo], text și regie Nico Vaccari, o producție Teatrul Beznă, Colectiv A, Fundaţia Athon.

Pe 26 octombrie este invitat în cadrul Platformei spectacolul S-a întâmplat într-o joi (text Elise Wilk, regia Adi Iclenzan) – de la Teatrul FIX din Iași, iar pe 2 noiembrie – spectacolul Provizoriu (idee&concept Raul Coldea şi Petro Ionescu), produs de Reactor de creaţie şi experiment din Cluj Napoca.

Perspectiva intersecțională și interdisciplinară propusă în cadrul Platformei de Artă Educațională – teatru, film, carte – facilitează înțelegerea complexă a artei contemporane, anulând limitele dintre domenii și concepte stric determinate, care devin din ce în ce mai flexibile și modelabile.

POVEȘTI la REPLIKA – Platforma de artă educațională
este un proiect cultural finanţat de ARCUB, în cadrul Programului cultural Ești București.

Parteneri: ActiveWatch, ANBPR, Asociația pentru Branding Cultural, Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională Step by Step, Centrul Național al Dansului, Teatrul Mic, Primăria Sector 4, Asociația Red Panda, Editura Polirom, Editura Trei, HiFilm, Libra Film, Strada Film și Parada Film.

Parteneri media: Gazeta de Artă Politică, LiterNet, Metropotam, Pandora, sub25, ȘapteSeri, Think Outside The Box.

Toate spectacolele încep la ora 19.00.
După fiecare spectacol are loc o prezentare de carte, urmată de o proiecție de film.

Programul complet al Platformei îl găsiți pe
www.facebook.com/CentruldeTeatruEducational

INTRARE este GRATUITĂ
în limita locurilor disponibile

Contact
e-mail: centrulreplika@gmail.com
tel.: +40732101860
adresa: Str. Lânăriei 93-95, sector 4

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.