Povesti din Bucuresti. 551 de istorii la Muzeul National de Istorie a Romaniei

2

Programul Muzeului Naţional de Istorie a României cu prilejul Zilelor Bucureştiului

Cu ocazia Zilelor Bucureştiului, Muzeul Naţional de Istorie a României propune sub genericul Poveşti din Bucureşti. 551 de istorii  un program special de vizitare, precum şi o serie de activităţi culturale conexe.

Mizând pe importanţa relaţiei dintre patrimoniul muzeului şi elementele de cultură urbană specifice istoriei capitalei, instituţia noastră va organiza o serie de evenimente menite să valorizeze deopotrivă cele două componente şi să aducă în atenţia publicului crâmpeie din viaţa de odinioară a oraşului, dar şi piese deosebite din colecţia muzeului.

Astfel, în ziua de 18 / 19 septembrie 2010 muzeul va fi deschis publicului între orele 14.00 şi 02.00, preţul biletului fiind redus la 75% din valoarea obişnuită. Prin intermediul unor ghidaje de specialitate gratuite – realizate în limita locurilor disponibile – vizitatorii vor avea prilejul de a afla o serie de „istorii” legate de trecutul clădirii, de piesele excepţionale expuse în sala Tezaurului Istoric, sau privind realizarea şi aducerea la Bucureşti a mulajelor Columnei lui Traian.

O altă serie de istorii vor putea fi descoperite prin redarea atmosferei iarmaroacelor de altădată, ce au creat faima târgurilor bucureştene de acum un secol şi mai bine. Pornind de la faptul că-n această perioadă, Hello Events şi Rose Events organizează “Iarmarocul Bucureştiului”, târg de produse tradiţionale ce se va desfăşura în holul central al muzeului, propunem vizitatorilor noştri o selecţie de texte şi imagini prin intermediul cărora îşi vor putea face o idee despre tumultul de altădată al oraşului în zilele de târg. Pentru cei care doresc să ia cu ei o posibilă fărâmă din trecut, vom amenaja un cadru special pentru fotografii, ambient creat în jurul primului automobil înmatriculat în capitală, un model Panhard, 15 CP, fabricat în Belgia în anii 1890.

Cum istoria poate fi orice clipă trecută, vizitatorii noştri vor avea prilejul de a contribui ei înşişi la constituirea unei mini-expoziţii neconvenţionale,  prin donarea unor mici obiecte ce vor fi expuse pe loc, urmând să primească pentru acest lucru un tichet atestând „donaţia” şi conţinând oferta promoţională a MNIR de a beneficia prin gestul lor de un bilet cu reducere de 50%, valabil pentru o vizită ulterioară la muzeul nostru.

Melodii îndrăgite ce răsunau în urmă cu un secol pe străzile capitalei vor fi readuse la viaţă de către fanfara Ministerului Administraţiei şi Internelor (ora 14.00, în faţa muzeului), iar la ceas de seară (ora 22.30) Asociaţia Prietenii Muzeului Naţional de Istorie a României propune o selecţie de „Miniaturi instrumentale” interpretate la violoncel şi pian. Programul cultural al întregii zile cuprinde şi alte surprize plăcute.

Echipa muzeului, cât şi voluntarii care vor asigura animaţia culturală, vă aşteaptă cu drag.

Program de funcţionare a Muzeului Naţional de Istorie a României
17.09.2010 – 19.09.2010

Vineri, 17 septembrie:   10.00 – 19.00
(tarif special*)
Muzeul se va închide cu o oră mai târziu faţă de programul obişnuit.
NOTĂ: “Iarmarocul Bucureştiului”,  târg de produse tradiţionale organizat de Hello Events şi Rose Events este deschis între orele 10 – 19, în holul central MNIR.

Sâmbătă, 18 septembrie:  14.00 – 02.00
(tarif special*)
NOTĂ: “Iarmarocul Bucureştiului”,  târg de produse tradiţionale organizat de Hello Events şi Rose Events este deschis între orele 10 – 02, în holul central MNIR.

Duminică, 19 septembrie    10.00 – 17.00
(tarif special*)
Muzeul va închide cu o oră mai devreme faţă de programul obişnuit.
Tezaurul Istoric va fi închis ca urmare a unor măsuri de organizare internă. Ne cerem scuze pentru inconvenientele astfel create.

NOTĂ: “Iarmarocul Bucureştiului”,  târg de produse tradiţionale organizat de Hello Events şi Rose Events este deschis între orele 10 – 17, în holul central MNIR.

*Tariful special pentru vizitarea expoziţiei (75% din costul biletului la preţ întreg) este valabil pentru toată perioada week-end-ului 17 – 19 septembrie 2010. Tinerii sub 18 ani beneficiază de intrare gratuită.

Tarife valabile în perioada 17.09.2010 – 19.09. 2010
·    preţul biletului de intrare:
o    75% din valoarea curentă a preţului unui bilet, pentru fiecare categorie de vizitatori în parte
o    gratuitate pentru  tinerii sub 18 ani
·    taxa foto specială „ambient de epocă”: 1 leu
·    taxa pentru ghidaje nu se percepe în data de 18 septembrie 2010, acestea fiind efectuate numai conform programului anunţat şi în limita locurilor disponibile în acea zi

Astfel, în data de 18.09.2010, ghidajele de specialitate gratuite vor fi realizate în limbile română şi engleză, în limita a 30 de persoane / ghidaj, conform programului de mai jos:
·    Tezaur: 19.00, 21.00 (limba română) / 19.30, 21.30 (limba engleză)
·    Columnă: 20.00, 22.00 (limba română) / 20.30, 22.30 (limba engleză)
·    celelalte taxe, pentru filmare, fotografiere (taxa generală) şi respectiv pentru ghidajul de specialitate rămân neschimbate

Program detaliat

Vineri 17.09.2010
·    10.00 – 19.00    funcţionare „normală”, tarif special de vizitare*
*Muzeul se va închide cu o oră mai târziu faţă de programul obişnuit.

Sâmbătă, 18.09.2010
·    14.00 – 16.00    funcţionare „normală”, tarif special de vizitare*
·    14.00 -02.00     animaţie culturală cu participarea studenţilor voluntari
·    14.00
Moment muzical Fanfara Ministerului Administraţiei şi Internelor
Locul: peronul muzeului
·    18.00 – 02.00  Fotografii-suvenir în jurul unei maşini de epocă
·    18.00 – 24.00  Funcţionarea standului pentru expoziţia neconvenţională şi donaţii
·    20.00  Concert susţinut de un grup de elevi de la liceul Dinu Lipatti (arii din opere celebre)
·     21. 30  Spectacol de poezie – “Distanţa dintre două cuvinte”, organizat de Şcoala de Teatru Q-Feel.
·    22.30 – 23.00  Concert „Miniaturi instrumentale”. Transcripţii pentru violoncel şi pian –  Asociaţia Prietenii Muzeului Naţional de Istorie a României
·    19.00-22.00  Ghidaje de specialitate gratuite, realizate în limbile română şi engleză, în limita a 25 de locuri, conform programului de mai jos:
·    Tezaur: 19.00, 21.00 (limba română) / 19.30, 21.30 (limba engleză)
·    Columnă 20.00, 22.00 (limba română) / 20.30, 22.30 (limba engleză)

Duminică 19.09.2010
·    10.00 – 17.00  Program normal, cu menţiunea că Tezaurul Istoric va fi închis ca urmare a unor măsuri de organizare internă.
*Muzeul se va închide cu o oră mai devreme faţă de programul obişnuit.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.