Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

POVEȘTI din BANCĂ Luni, 14 septembrie

0


POVEȘTI din BANCĂ
Luni, 14 septembrie
TEATRU ora 19.00

Amintiri din epoca de şcoală de Mihaela Michailov
regia: Radu Apostol; scenografia: Maria Mandea; mişcarea scenică: Paul Dunca; muzica: Jak Neumann; distribuţia: Katia Pascariu, Alexandru Potocean

Limita de vârstă: 10+ Durata: 1h
Producători: Asociaţia Culturală ADO şi Teatrul de Comedie
Afișe Platforma de Arta Educationala

A cui este școala copiilor de ieri și de astăzi? În ce instituții vrem să-nvățăm? De ce ne e frică să greșim?

Dacă fiecare copil ar putea să spună ce gândește fără să-i fie teamă că greșește, dacă Miorița n-ar fi mereu despre transhumanță, dacă istoria n-ar fi scrisă mereu de cei care au puterea, dacă ipotenuzele, catetele, Horea, Cloșca și Crișan, șesurile și podișurile, dacii și romanii, Ana cu merele ei și Călin file din poveste s-ar întâlni undeva în mințile noastre și-am înțelege de ce le învățăm, atunci poate că școala ar fi despre fiecare dintre noi.
Amintiri din epoca de școală este un spectacol despre amintiri personale legate de universul școlii, despre reîntâlnirea cu noi la școală, în bănci și la tablă, cu fricile, greșelile, tăcerile și așteptările noastre, cu minutele în care am visat cai verzi pe pereții claselor în care profii ne-au ridicat în picioare pentru că n-am fost atenți. Pentru că n-am fixat ecuația. Pentru că n-am dat răspunsul corect.
Spectacolul pornește de la experiențele personale pe care echipa proiectului le-a avut în anii de școală, documentând și ficționalizând momente de confruntare cu profesori, părinți și colegi.

CARTE ora 20.30

Necazuri cu școala de Daniel Penac,
Editura Polirom, Iași, 2008, traducere Ileana Cantuniari

Romanul Necazuri cu şcoala (Premiul Renaudot 2007) oferă cititorului o perspectivă inedită asupra sistemului școlar – cea a elevului slab. Îmbinând elementele autobiografice cu o reflecție serioasă asupra pedagogiei actuale, disfuncționalităților sistemului educațional, rolului familiei, teribilismului adolescentin, influenței televiziunii și publicității, Pennac reușește să demonstreze că, în ciuda părerilor preconcepute, elevii de astăzi sunt la fel de dornici de a cunoaște și de a învăța ca și cei de altădată. Folosindu-se de experiența căpătată de ambele părți ale baricadei, Pennac, el însuși un elev cu rezultate slabe, susține cu tărie că profesorii trebuie să investească mai multă dragoste în munca lor pentru a trezi interesul acestor „cazuri irecuperabile”.

FILM ora 21.00

Şcoala noastră (95 min) regia Mona Nicoară, Miruna Coca-Cozma,
producător Sat Mic Film, 2011.

Trei copii de romi dintr-un orăşel din Transilvania participă la un proiect de desegregare a şcolii locale, luptând împotriva indiferenţei, a tradiţiilor şi-a intoleranţei cu umor, optimism şi tupeu.
Şcoala noastră este o poveste dulce-amară despre speranţă şi rasă, şi o elegie despre la conflictul între generaţii şi oportunităţi irosite.

POVEȘTI la REPLIKA
Platforma de artă educațională
Povești la Replika este un proiect de artă educațională și cultură participativă, care prezintă, timp de două luni, spectacole de teatru, cărți și filme înrudite tematic, într-un format axat pe interrelaționarea dintre forme de expresie și domenii diferite, care au un conținut similar.
Povești la Replika abordează teme și subiecte adresate în special publicului tânăr, dar nu numai, puțin explorate în arta contemporană din România: violența în școală, abandonul școlar, situația copiilor care au părinții plecați la muncă în străinătate, pornografia, profesiile invizibile și adaptarea la sistemul capitalist, tulburări din spectrul autismului, sistemul autoritar de predare în școală, drepturile copiilor, drepturile animalelor.
Perspectiva intersecțională și interdisciplinară propusă în cadrul Platformei de Artă Educațională – teatru, film, carte – facilitează înțelegerea complexă a artei contemporane, anulând limitele dintre domenii și concepte stric determinate, care devin din ce în ce mai flexibile și modelabile.

POVEȘTI la REPLIKA – Platforma de artă educațională
este un proiect cultural finanţat de ARCUB, în cadrul Programului cultural Ești București.

Parteneri: ActiveWatch, ANBPR, Asociația pentru Branding Cultural, Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională Step by Step, Centrul Național al Dansului, Teatrul Mic, Primăria Sector 4, Asociația Red Panda, Editura Polirom, Editura Trei, HiFilm, Libra Film, Strada Film și Parada Film.
Parteneri media: Gazeta de Artă Politică, LiterNet, Metropotam, Pandora, sub25, ȘapteSeri, Think Outside The Box.

Programul complet al Platformei îl găsiți pe
www.facebook.com/CentruldeTeatruEducational

INTRARE este GRATUITĂ
în limita locurilor disponibile

Contact
e-mail: centrulreplika@gmail.com
tel.: +40732101860
adresa: Str. Lânăriei 93-95, sector 4

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.