Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Povești de viață spuse într-un tablou – Prima expoziție de pictură și artă a persoanelor adulte fără adăpost

0

Samusocial din România a organizat prima expoziție de pictură și grafică a persoanelor adulte fără adăpost din București. Peste 100 de persoane au vizitat expoziția intitulată Cine suntem?, în cadrul căreia Raed Arafat a primit oficial funcţia de Preşedinte de Onoare al Asociaţiei Samusocial din România.

La expoziţia de la Galeria Romană, ce a avut loc în perioada 8-13 februarie, au fost prezentate 30 de lucrări realizate de câţiva oameni fără adăpost, beneficiari ai serviciilor asociaţiei Samusocial din România, în cadrul proiectului „Oameni prin artă”. Expoziţia a fost vizitată de peste 100 de persoane interesate să descopere una dintre valorile puțin cunoscute ale oamenilor defavorizaţi.

IMG_4164

Expoziţia a fost deschisă luni, 8 februarie, cu un vernisaj la care au participat invitaţi din mediul diplomatic, precum Excelenţa Sa, Ambasadorul Franţei în România, dl François Saint-Paul şi Raed Arafat, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne al României. În acest context, Raed Arafat a primit oficial funcţia de Preşedinte de Onoare al Asociaţiei Samusocial din România.

Nu putem rupe aspectele şi problemele sociale de problemele medicale. În sistemul de urgenţă ne ajutăm foarte mult de asistenţii sociali şi identificăm mult mai repede problemele sociale acolo unde este cazul.

Raed Arafat, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne  

Această expoziţie face parte dintr-o campanie de sensibilizare pe care Samusocial şi-a propus să o deruleze în 2016, campanie prin care dorim să schimbăm imaginea oamenilor fără adăpost,  pentru că dincolo de hainele ponosite aceștia sunt oameni care au nevoie de ajutorul nostru. Vrem să scoatem din starea de supravietuire pe stradă cât mai mulţi oameni fără adăpost. Iar scoaterea din stradă înseamnă, de fapt, oferirea unui ajutor în găsirea unui loc de muncă.

Sabina Nicolae – Director Executiv, Samusocial din România 

Proiectul „Oameni prin artă”, coordonat de voluntarul Anca Florea, s-a derulat în perioada octombrie – decembrie 2015 la centrul Samusocial din România și a fost implementat în cadrul unui atelier de arte vizuale cu valențe terapeutice și educaționale, prin intermediul căruia oamenii fără adăpost au avut ocazia să învețe să-și dezvolte sentimentul de valoare personală și de apartenență la un grup.

În cadrul atelierului, adulții au fost învățați, prin metode pedagogice nonformale, să folosească diferite tehnici de pictură și desen pentru a reuși să povestescă în imagini aspecte ale vieții personale, gânduri, idei, dorințe.

Partenerii media ai evenimentului:  Adevărul, Prima TV, Europa FM, Evenimentul Zilei, RFI, Radio România Cultural.

Samusocial din România

Samusocial din România este singura organizaţie neguvernamentală care, în cei 12 ani de activitate, şi-a adaptat serviciile în funcţie de nevoile categoriilor sociale întâlnite. Organizația oferă servicii sociale, medicale, psihologice, consiliere ocupaţională, consiliere planning familial, persoanelor adulte fără adăpost şi familiilor cu copii care trăiesc în condiţii improprii din București.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.