Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Povestea spicului de grâu, un nou atelier dedicat copiilor la Teatrul Ion Creangă

0

La încheiere de stagiune, înainte de concediile celor mari și vacanțele celor mici, Teatrul Ion Creangă a programat un nou atelier dedicat copiilor și părinților: „Povestea spicului de grâu”.

Astfel, în data de 1 iulie, ora 18.00,la Sala Studio, Bd. Gh. Magheru nr. 27, sunteți invitați să aflați „Povestea spicului de grâu”. Atelierul, dedicat copiilor cu vârsta între 3-6 ani, este dezvoltat în cadrul programului Educația Timpurie.Teatru pentru 0-3 ani, iniţiat în 2005 de Teatrul Ion Creangă, în parteneriat cu Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Profesională Step by Step și s-a născut din dorinţa de a promova importanţa şi beneficiile sprijinirii părinţilor cu privire la psihologia copilului care îşi creează baza viitorului caracter încă din primii ani de viaţă.

Pornind de la ideea că pâinea este mai mult decât un aliment, că nimic nu este mai bun decât o bucată de pâine caldă și proaspăt scoasă din cuptor, masa de prânz nu este privită doar ca o simplă masă, ci ca moment de reunire a familiei.  Pâinea, frământarea aluatului și jocurile propuse sunt o incursiune în clipele copilăriei, o întoarcere în timp la vremurile când mamele și bunicile frământau cu dragoste aluatul, împărțind apoi pâinea aburindă. Povestea spicului de grâu și a pâinii ne aduce în atenție un pic din parfumul aromat al copilăriei.

Coordonatorii Voicu Hetel și Julieana Drăghici îi vor îndemna pe participanți să se joace pe rând cu fiecare ingredient în parte, să construiască o moară de vânt și pâinici pe care le vor coace și mânca acasă.

Durata: 50 – 60 minute

Pentru înscrieri, vă asteptăm mesajele pe adresa de e-mail: inscrieri@teatrulioncreanga.ro până vineri, 29 iunie, ora 16.00. Informații necesare: nume părinte, date de contact, nume și vârstă copil. Atelierul este gratuit și participarea se va face în ordinea înscrierilor, cu o confirmare vineri din partea organizatorilor. Număr maxim de participanţi: 15 copii; 15 părinţi.

 

Teatrul Ion Creangă este o instituţie publică de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi finanţat de la bugetul local. Misiunea sa este de a crea şi promova spectacole de teatru de înaltă valoare artistică, de a coordona şi implementa programe de cercetare şi proiecte cu caracter educativ, social-formativ şi estetic, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani, educatorilor, cadrelor didactice specializate, părinţilor sau tutorilor legali.

Parteneri media ai Teatrului Ion Creangă: Itsy Bitsy, 24 Fun, Art Act Magazine, Calendar Evenimente, Onlinegallery.ro, Gradinițe.com, Grădinițe București.ro, MondoNews, Port.ro, PRwave, Radio România Junior, RFI România, SuperBebe, UrbanKid.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.