Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Povestea Lipscaniului, spusă de Eugen Istodor

0

Fundatia Calea Victoriei va invita, sambata 25 august, ora 11.00 sa ascultati Povestea Lipscaniului spusa de carismaticul ziarist si scriitor Eugen Istodor.

“Veniti cu mine in Lipscani! Am sa vi-l povestesc cum il stiu eu mai bine. Doar am scris singura carte despre Lipscaniul omenesc. Astazi, nici dezastrele de altadata ce-au ingrozit Lipscaniul nu mai au mare importanta, pot fi doar blajine mustrari si palide rascoliri de constiinta. Ce sa mai spun de istoria de lipscanie si domnie?”- Eugen Istodor

Veniti sa auziti ce aduce noroc in Lipscani. Ascensiuni si decaderi, fala si faliment au stat zid in zid ca doar asa au crescut impreuna: Curtea Domneasca si Lipscania. Urmele acelei lumi inca mai exista. Forfota aceasta pentru desertaciunile vietii o putem reinvia impreuna umblind pe strazile proaspat pavate, pline de crisme, visul de astazi de marire al locului. Si daca Lipscaniul naste atitea pasiuni chiar si astazi, de ce n-am reinvia legendele Lipscaniului?

Din cafenelele interzise pe vremea fanariotilor ca focare de clevetiri si birfe, uite, a mai ramas una. Uite, pe Covaci-Selari a cintat Cristian Vasile si inca este vie povestea Zarazei lui. Ce sa mai spun? Usuratatea fiintei era un deliciu: fleica pe gratar, vinul tulburator si femeia usoara le gaseai la fiece colt de strada. Lipscaniul are o lege: legenda. Asa ca vom povesti legendele, istoriile lui.

Va invitam in Lipscani, in lumea cuceririlor si cea a legendelor centrului vechi al Bucurestiului.

 

Lector: Eugen Istodor

Data: 25 August 2012; Ora: 11:00

Cost: 30 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 25 ron

Locatie: Lipscani, intilnire la Lupoaica

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.