Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTO: Povestea gastropub-ului Dianei 4

0

Dianei 4, spaţiul alternativ, aflat firesc pe strada Dianei, nr. 4 (Bucuresti) este un mix de locuri într-unul singur: bar, gastropub, club, terasă, cramă, centru cultural.

foto credit:  PR Dianei 4 

vestibul dianei 4

Casa din Dianei numărul 4 are o istorie complicată, istorie care a lăsat urme. Aceasta i-a aparţinut în perioada interbelică domnului Eugen Fenster, despre care nu se ştiu foarte multe lucruri. În 1950 a fost naţionalizată şi a funcţionat în perioada comunistă ca locaţie a Direcţiei de Informaţii Externe. După 1990, aceasta a rămas în proprietatea statului, în folosinţa instituţiei succesoare a DIE. Moştenitoarea lui Eugen Fenster a recuperat casa în 2007, an din care nu a mai fost locuită şi a fost vânduta unei persoane private.

În succesiunea capitalism interbelic-comunism-capitalism postcomunist a apărut Dianei 4. Casa era deja nelocuită de mulţi ani şi în stare de evidentă degradare. S-a păstrat tot ce se putea păstra din casa veche, i s-au descoperit secretele şi imperfecţiunile şi a rezultat un design minimal care naşte curiozitate şi familiaritate.

Între timp a devenit un loc de întâlnire, dezbatere, creaţie şi implicare. Aici se organizează zeci de evenimente cu atitudine – concerte live, DJ sets, proiecţii filme, târguri şi spectacole, conferinţe şi work-shop-uri, se nasc poveşti şi proiecte din care Dianei 4 face parte că spaţiu, dar mai ales că personaj.

Dianei 4 e deschis în fiecare zi, începând cu ora 10. Astfel că ziua poate începe cu o cafea pe terasă vara sau lângă sobă iarnă, continua cu meniul de mic dejun, prânz sau cină, dar, ȋn weekend, mai ales cu meniul de brunch, deja transformat ȋn tradiție. Dintre tradiţiile Dianei 4 se impune si gulaşul pregătit în sezonul rece, în fiecare sâmbătă şi duminică după reţeta originală moştenită de la dedimama (străbunica).

Meniul eclectic are grijă de gusturile celor doritori de carne, dar şi vegetarienilor, cu o selecţie de preparate gătite proaspăt, în bucătăria proprie din ingrediente cât mai naturale. Dianei 4 este un activ susţinător al bucătăriei sănătoase, bazate pe ingrediente naturale, astfel că aprovizionarea este privită cu mare responsabilitate: ouă certificate bio, brânză şi mezeluri de la mici producători autorizaţi, legume şi fructe de la mici producători din Piaţă Obor sau din localităţile învecinate Bucureştiului, carne de pui şi curcan crescut natural fără hormoni, pâine de casa frământată şi coaptă zilnic din făină integrală de grâu şi secară plus seminţe de susan.

Vara, pe terasa înconjurată de spaţiile verzi mereu în schimbare, cu pisica plimbându-se printre mese, clienţii  descoperă cocktailurile, selecţia de vinuri celebre şi cele peste 20 specialităţi de bere, toate acestea pe lângă meniul de băuturi deja obişnuit.

Atmosfera nostalgico-urbană, pereţii pe jumătate cojiţi sau pe jumătate reparaţi, mobilierul şi lămpile vechi, chelnerii prietenoşi, familia de pisici, suportul pentru biciclete, demisolul amenajat că un spaţiu destinat vernisajelor de foto şi pictură, dezbaterilor şi conferinţelor, pe toate le reţii şi te fac să revii. Mereu e ceva care te va surprinde, mereu este o schimbare. Serile animate se continuă cu nopţi de party, concerte live,  vizionări de filme sau meciuri, toate alături de prieteni.

De la încăperile multifuncţionale, la meniul internaţional şi evenimentele care acoperă atât de multe zone şi interese, toate sunt construite pentru  că Dianei 4 să fie, în primul rând, un spaţiu social şi cultural, apoi o terasă/bar. Fiecare om care a trecut pragul Dianei 4 îşi lasă amprenta asupra personalităţii locului, devine o parte din poveste.

bar dianei 4 brunch 1 dianei 4 Ella gulyasleves dianei 4 french onion soup dianei 4 guest chef pasta 1 dianei 4 guest chef pasta 2 dianei 4 Hot Apple Cider lustre dianei 4 Marsala Chai Latte parfait dianei 4 roze spritz dianei 4 shakshuka dianei 4 terasa dianei 4

foto credit:  PR Dianei 4

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.