Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Povestea Bike Boutique and More, primul magazin și service de biciclete dedicat femeilor

0

La un an de la deschiderea magazinului fizic, Bike Boutique and More este un business extrem de tânăr, care a devenit cunoscut tocmai abordării diferite de pe piața bicicletelor. Povestea Bike Boutique a început când doi pasionați de ciclism au dorit să aducă în București accesorii și articole sport chic, pe placul publicului feminin.

FOTO-BTQ1

Ideea a venit natural atunci când Tudor, unul dintre asociații Bike Boutique, a vizitat câteva magazine în încercarea de a-și repara bicicleta – veche dar de care era atașat – pentru un maraton. Rând pe rând, a fost refuzat, pentru că bicicleta era prea puțin perfomantă, piesele erau deja rare, investiția nu părea rentabilă, niciunul dintre magazine nefiind dispus să caute soluții. Era nevoie de o altă abordare, mai prietenoasă, mai flexibilă, mai apropiată de relația dintre biciclist și bicicleta lui, nu bazată doar pe fișe tehnice și specificații elaborate.

Așa a luat naștere un concept-store unic în România, Bike Boutique fiind distribuitor de articole sportive și biciclete prototip, care oferă service de calitate bicicletelor, plus un mic bar/cafenea, inclusiv ținute create de designeri potrivite pentru orice ocazie, tuturor clienților care poposesc în magazinul din Cotroceni.

Bike Boutique este cald, prietenos, înțelege plăcerea unei plimbări pe două roți, fără să fie nevoie de un clasament al vitezei sau al dotărilor. Targetul este astfel diferit: chiar dacă se adresează în primul rând publicului feminin, aduce în același cerc pasionații de sport în aer liber, oamenii care apreciază deopotrivă vântul pe față dar și compania celor care împărtășesc aceleași valori: prietenie, libertate, estetică și lipsa de orgolii inutile.

Fondatorii au considerat că este nevoie de un spațiu care să încurajeze tot mai multe femei să meargă pe bicicletă. Aceștia s-au detașat de ideea clasică de atelier- service, în care vii, lași bicicleta la reparat și aștepți afară sau în alt loc până e gata reparația. A rezultat un spațiu primitor atât pentru fete cât și pentru orice persoană care se pricepe sau nu la partea tehnică, un spațiu în care nu ești luat peste picior și privit cu dispreț dacă nu știi câte pinioane are bicicleta ta sau ce tip de valvă are camera pe care vrei să o înlocuiești. În plus, magazinul aduce mai multă culoare în acest oraș și susține îmbinarea ciclismului urban cu ținutele chic.

În acest sens, Bike Boutique își face simțiță prezența atât în online (pe Facebook, Instagram și pe site), dar și la evenimente de ciclism pe care vor să le bifeze și în 2017 (competiții anuale, plimbări sau evenimente pentru publicul larg care au devenit deja o tradiție în peisajul bucureștean: SkirtBike și PinkRide, Salonul bicicletei, marșurile pentru bicicliști, Business pe bicicletă sau la BikeFest, chiar și la ziua cartierului Cotroceni).

FOTO-BTQ2

Echipa așteaptă cu nerăbdare noul sezon de biciclit și momentul în care străzile din București se vor umple din ce în ce mai mult de pasionații pe două roți . Anul acesta vor pregăti niște evenimente proprii, de care cu siguranță veți afla.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.