Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Porți deschise la Opera Națională București

0

Porți deschise la Opera Națională București, o inițiativă derulată în cadrul Zilelor Europene ale Operei

Vineri, 9 Mai: Activități pentru grupuri organizate

Duminică, 11 Mai: Activități pentru întreaga familie

 EOD - Journey to Opera

Opera Națională București își deschide porțile în cel de-al doilea weekend al lunii mai pentru un program special de evenimente și activități educaționale gratuite, menite să ofere publicului larg – copii și adulți deopotrivă – oportunitatea de a descoperi, în compania artiștilor instituției, o parte din tainele scenei lirice și de a înțelege specificul muncii tuturor celor care contribuie la realizarea unui spectacol de operă.

Programul se va desfășura pe parcursul a două zile – vineri, 9 mai și duminică, 11 mai – și va reuni o serie de ateliere și lecții deschise derulate în cadrul ofertei educaționale a instituției, în cadrul Studioului pentru copii și tineret. Astfel, participanţii vor putea opta pentru ateliere de creativitate având la bază tehnici specifice meseriilor și artelor spectacolului muzical, atelierul tematic de prezentare a spectacolului „Lacul lebedelor” sau o lecţie deschisă de canto, cu participarea unui grup din cadrul Corului de copii al Operei Naţionale Bucureşti. Totodată, aceștia vor avea oportunitatea de a beneficia de un tur interactiv al instituției, având acces atât în foaierele și sala de spectacol a instituției, cât și în partea nevăzută a Teatrului, în culise și săli de repetiție.

Invitația se înscrie într-o serie mai amplă de evenimente organizate de instituțiile lirice de gen cu ocazia Zilelor Europene ale Operei, o manifestare menită să celebreze Opera și spectacolul de operă într-un cadru interactiv. Organizată pentru prima dată în anul 2007, de către Opera Europa, principala organizație dedicată companiilor profesioniste de operă și festivalurilor de gen din Europa, și RESEO – Rețeaua europeană pentru educaţie în operă şi balet, această inițiativă reunește în 2014, cu ocazia celei de-a 8-a ediții peste 90 de companii de operă din 23 de țări. Opera Naţională Bucureşti este membră a rețelei Opera Europa şi este singura insituţie lirică din România care participă la acest program: http://www.operadays.eu/en/participating-houses/map-and-list.

Accesul este liber, în baza înscrierii prealabile și a confirmării din partea organizatorilor. 

VINERI, 9 MAI| Activităţi pentru grupuri organizate

(Program recomandat pentru clasele I-III)

10.00 – 11.00
Tur ghidat interactiv, coord. Mariuca Nedelcu

11.00 – 12.00, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret
Atelier de improvizaţie teatrală – tema „Motanul încălţat”
Coordonator: Valentino Tiron

11.30 – 12.30
Tur ghidat interactiv, coord. Mariuca Nedelcu
12.30 – 13.30, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret
Atelier de improvizaţie teatrală – tema „Hansel şi Gretel”
Coordonator: Mioara Ifrim

13.00 – 14.00
Tur ghidat interactiv, coord. Mariuca Nedelcu
14.00 – 15.00, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret
Atelier de improvizaţie teatrală – tema „Hansel şi Gretel”

Coordonator: Mioara Ifrim

DUMINICĂ, 11 MAI | Activităţi pentru familii
(Program recomandat pentrucopii cu vârsta mai mare de 5 ani)

11.00 – 11.45
Tur interactiv ghidat, coord. Mariuca Nedelcu

12.00 – 14.00, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret

Atelier de arta scenografică
Coordonator: Andreia Martinescu

13.00 – 13.45

Tur interactiv ghidat, coord. Mariuca Nedelcu

14.00 – 15.00, Foaierul Galben
Atelier tematic: Prezentarea spectacolului „Lacul lebedelor”
Coordonator: Georgiana Stroe

15.00 – 16.00, Foaierul Galben

Lecţie deschisă: Artă corală cu participarea unui grup din Corul de copii al ONB
Coordonator: dirijor Smaranda Morgovan

16.00 – 17.00, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret

Atelier de machiaj spectacole

Coordonator: Ana-Maria Stancu

Studioul pentru Copii şi Tineret al Operei a fost înfiinţat în anul 2013 având drept scop propunerea și implementarea de proiecte socio-culturale și educaționale adresate copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, respectiv 7 și 11 ani, precum și tinerilor adolescenţi, în vederea educării și fidelizării publicului viitor, precum şi pentru a încuraja participarea la spectacole şi evenimente ale instituţiei ca activitate de familie.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.