Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Porsche România și Fundația Comunitară București lansează Mobilizăm excelența 2016

0

O investiție de peste 500.000 de lei în proiecte din comunitatea locală și burse de excelență

Porsche România lansează cea de-a doua ediție a programului de responsabilitate socială, Mobilizăm excelența, dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București. Gândit ca o formă de investiție pe termen lung în comunitatea locală, programul este dezvoltat pe trei direcții strategice: Design urban, Educație urbană, Burse de excelență și are un buget total de de 514.500 de lei.

Competițiile pentru proiectele înscrise în primele două direcții strategice, Design urban și Burse de excelență, sunt deschise pentru înscrieri în perioada 19 mai – 25 iulie. Direcția de Design urban se adresează organizațiilor, instituțiilor, grupurilor de inițiativă sau persoanelor care doresc să inițieze proiecte de revitalizare urbană, în acord cu principiile inovative de economie de resurse și sustenabilitate. Bursele de excelență vor fi oferite copiilor și tinerilor cu vârste între 10 și 20 ani, care fac performanță în artă și sport.

mobilizam_FB_cover_2016

Programul va oferi până la 10 burse de excelență și va finanța maximum 5 proiecte de design urban. Fondul total de finanțare este de 225.000 lei pentru Design Urban și de 100.000 de lei pentru Burse de excelență. După selecția câștigătorilor, publicul larg poate vota online proiectul și bursierul care vor primi câte o finanțare suplimentară de 10.000 de lei. În plus față de competiția din acest an, programul Mobilizăm excelența continuă susținerea financiară pentru două proiecte și doi bursieri din prima ediție. Aceștia vor fi aleși și anunțați de organizatori în luna septembrie, pe baza evaluării impactului social.

Aplicațiile vor fi jurizate de comitete de selecție independente, formate din experți recunoscuți în domeniul lor:

Design urban: Șerban Sturdza – președinte, Ordinul Arhitecților din România, filiala București; Marius Marcu-Lapadat – decan, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, Facultatea de Design Interior; Mirela Duculescu – istoric al designului, Universitatea Națională de Arte din București; Oana Luca – conferențiar universitar, Facultatea Tehnică de Construcții București, Departamentul de Inginerie Urbană și Dezvoltare Regională; Mihnea Ghilduș – membru în echipa de management Prispa, fondator Dizainăr.ro; Mircea Ilie – Sustainability Leader, IKEA România; Cristina Vlădescu – Specialist Marketing, Divizia piese de schimb și accesorii, Porsche România.

Burse de excelență: Aurora Kiraly, artist vizual, curator, manager cultural, asistent universitar la Universitatea Națională de Artă; Sabina Ulubeanu, compozitoare, doctor în compoziție, membru fondator și director artistic al InnerSound New Arts Festival; Corina Dumitrescu, prim-balerină, Opera Națională București, coregraf, Opera Comică pentru Copii; Carmen Bunaciu, multiplă campioană europeană și mondială la natație, antrenor emerit, profesor de educație fizică; Monica Iagăr, dublă campioană europeană și campioană mondială la atletism; Ruxandra Dragomir, câștigătoare a 9 turnee de tenis, locul 15 ATP, fostă președintă a Federației Române de Tenis; Patricia Zegreanu – Manager Marketing și Comunicare, Skoda, Porsche România.

Regulamentul complet și formularele de aplicare sunt disponibile pe www.mobilizamexcelenta.ro.

Cea de-a treia direcție a programului Mobilizăm excelența este susținerea unui proiect pilot, realizat împreună cu Asociația “De-a arhitectura”, în 5 instituții de învățământ din București – cursul extracurricular de “Educaţie de arhitectură şi mediu construit”. Programul sprijină financiar elevii să îmbunătățească designul spațiilor din şcoală, printr-un proces de învăţare activă, în care îşi folosesc simţul practic şi creativitatea.

“Pentru Porsche România, Mobilizăm excelența a fost o ocazie minunată să aducem împreună toate eforturile noastre de implicare, pentru un impact concertat în comunitatea din București. Ne bucură să ne onorăm promisiunile de la lansarea primei ediții și să revenim cu un program mai mare, pe aceleași direcții strategice”, a declarat Brent Valmar, director general Porsche România.

“Ne bucurăm să vedem cum proiectele de la prima ediție cresc organic și au apărut sinergii între organizațiile finanțate. Cu un buget mai generos în acest an, putem susține proiecte noi, dar și să continuăm parteneriatul cu câteva dintre primele proiecte finanțate. Mulțumim Porsche România pentru că, împreună, putem avea o abordare strategică pentru proiecte de impact din București”, a declarat Alina Kasprovschi, director executiv, Fundația Comunitară București.

La prima ediție, programul Mobilizăm excelența a finanțat șase proiecte și 14 bursieri, cu suma totală de 396.000 lei. Printre proiectele finanțate se numără stații de self-service gratuit pentru biciclete, un spațiu deschis pentru comunitate în fosta fabrică a industriei bumbacului, un program de reciclare a produselor din industria auto, grădina de pe acoperișul clădirii școală GreenMogo din Mogoșoaia, un proiect ce propune regândirea funcționalității spațiului Intrarea Violoncelului, dar și o remorcă de cercetare și activare, structură-suport folosită ca instrument mobil de activare şi generare de spaţiu public şi comunitar. Programul a obținut locul întâi la Romanian CSR Awards, ediția 2016, la categoria “Susținerea comunității”.

Despre Porsche România

Porsche Romania este cel mai mare importator auto din România, companie înfiinţată în noiembrie 1997 şi care aparţine de Porsche Holding GmbH cu sediul în Salzburg. Începând cu martie 2011, Holdingul Porsche a fost înglobat în concernul Volkswagen AG drept una din subsidiarele sale, păstrând însă structurile independente.

Compania, cel mai mare jucător de pe piața românească de profil, este importator general pentru mărcile Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen Autovehicule Comerciale şi Das WeltAuto. Porsche România este responsabilă de evoluţia calitativă şi de extinderea reţelei de distribuţie, compusă din centre auto proprii şi dealeri independenţi autorizaţi de companie.

Rețeaua oferă mașini atractive, sigure şi ecologice, la cele mai înalte standarde tehnice și de calitate, iar afacerea de bază acoperă şi aprovizionarea reţelei naţionale de dealeri cu piese de schimb şi accesorii originale.

Despre Fundația Comunitară București

Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Până în prezent, organizația a finanțat cu peste 1,2 milioane de lei pentru aproape 150 de proiecte ale comunităților din București și Ilfov.

Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 14 fundaţii comunitare din țară.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.