Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

POOL 14 – INTERNATIONALE TanzFilmPlattform BERLIN @ WASP

0

WASP – Working Art Space and Production continuă seria de proiecții speciale cu cele mai apreciate filme de dans din lume, co-prezentate de festivaluri de profil din Europa și SUA. Filmele sunt prezentate în cadrul inițiativei D.I.M.A.P. (Direcții Inovatoare în Multimedia și Artă Performativă), ca parte a programului de formare profesională GROWASP. D.I.M.A.P este un program coordonat de coregraful și directorul artistic Simona Deaconescu.

Duminică 26 Aprilie, ora 19:00, are loc ce de-a treia proiecție de filme, co-prezentată de POOL 14 – INTERNATIONALE TanzFilmPlattform BERLIN.

LONGING TO FLY / LONGING TO FALL | Erika Janunger | Suedia, 2014 | 00:14:00

 Pool 14 afis

Doi oameni care locuiesc într-o lume în care puteri ascunse afectează mișcările și evenimentele pe căi neașteptate. O piesă de artă realizată în colaborare, care combină dansul, filmul, design-ul și muzica. Mobila a fost realizată special pentru acest film de Färg & Blanche.

 

Trailer: https://vimeo.com/87651856

 

YOUNG ANGRY MEN | John Wannehag | UK , 2014 | 00:06:22

 

Când suntem pierduți, căutăm adevărul, ne întoarcem la știință, la Dumnezeu și la locurile cu care ne împărțim singurătatea. Când eram mai tânăr, eram nervos și pierdut. Eram un tânăr nervos care trăia fără scop.

 

DUET | Jacqueline Kooter | Olanda, 2013 | 00:02:33

 

Dragoste îndărătnică…joc sau luptă?

 

Trailer: https://youtu.be/2ZORN7SkDwo

 

WHERE DO YOU WANT TO GO? | Alessandro Inglima | Coreea de Sud, UK, Italia, 2014 | 00:11:25

 

“Where Do You Want to Go?” explorează sentimentele oamenilor în mediul lor. Cei patru dansatori au modalități diferite de a observa și înțelege orașul (Seoul). Camera transmite punctul lor de vedere către public. Proiectul a luat naștere din coregrafii site-specific și performance-uri de improvizație stradală în Seoul.

 

REPLACED VISION | Harumi Terayama | Suedia, 2013 | 00:07:24

 

Ce este vederea? Poate corpul să preia funcția vederii și viziunii? Insipirați de un episod din Radiolab, doi dansatori explorează văzul prin piele, gânduri și senzații.

 

 

 

 

THE THING WITH FEATHERS | Rain Kencana, Jalaludin Trautmann, Miguel Angelo Pate | Germania 2014, 00:04:00

 

cei norocoși nu mor niciodată cei norocoși

învață să zboare

liniștea e sunet

și bule care explodează la suprafața liniștii noi am fost tigrii întâmplării

în nervurile tărâmului norocos

tigrii aurii

drumurile călăreților

dansatorii apusului

și amuleta norocoasă

 

învârtim această lume

tigrii întâmplării nu lasă niciodată urme deci nu se vor răni unul pe altul intenția mea este nisipul

 

nisipul trecutului nostru

 

nisipul viitorului nostru

doar tu

tu faci diferența făcută din textura secretă înălțându-te sus și tot mai sus

țesătură în vânt

speranța este creatura cu pene

cei norocoși
rezistă
cei norocoși învață să zboare
aici ești din nou pasărea păsărilor

așa atingere
speranța este creatura cu pene

SMOKE-CLAD WARRIOR | Mads Dinesen, Mali Lazell, Adrian Künzel |Germania, 2014 | 00:02:53

“Alege-ți bătăliile. Luptă Lupta.”

Călătoria unui războinic. Un scurt Fashionfilm pentru colecția A/W 2014 “Smoke-clad Warrior” de Mads Dinesen. De-a lungul istoriei umanității și peste tot pe pământ, indivizi, mișcări și grupuri de oameni și-au exprimat idealurile și principile prin proteste, marșuri și demonstrații.Recent am fost martori ai Arab Spring și ai  rezistenței împotriva persecuției indivizilor și organizațiilor LGBT în Rusia. Conflicte apar între guverne și oameni, între diferite grupuri de interes sau între un individ și o societate. Energia eliberată în conflicte ca acestea a servit ca principală sursă de inspirație pentru colecția AW2014 “Smoke-Clad Warrior” de MADS DINESEN. Cum sunt protestele, rezistența și idealurile exprimate prin intermediul hainelor, nu doar din punctul de vedere al individului ci și din punct de vedere social și cultural? Ne conformăm stilul cu un anumit mod de viață sau cu un sens al idealismului? Sau ne exprimăm prin slogane  pe tricouri și insigne? Colecția este un tribut către toți pionerii istorici și contemporani care își riscă onoarea, libertatea și ocazional viața pentru a schimba lumea în bine. Schimbările, pe care noi acum le percepem ca fiind naturale sau normale, au apărut adesea doar ca urmare a unor lupte lungi și eroice. Pentru a lupta pentru schimbare politică și socială, trebuie să mergem într-o călătorie introspectivă pentru a fi convinși de lupta idealistă care urmează. Doar prin determinarea cu acuratețe a convingerilor noastre devine posibil să cucerim orice nedreptate întâlnită. Dar unde își întâlnește un individ propriile limite? Această modalitate emoțională, aproape spirituală de a construi o viziune a lumii este comparabilă cu o călătorie interioară unde fiecare devine propriul lider spiritual. Ne transformăm în șamani, preoți, sau oameni sfinți, care prin cunoștințe și experiență încearcă să modeleze lumea după idealurile personale; acesta este tema principală a aceste colecții etnic mistică, dar totuși tinerește provocativă.

 (short break)

 

GLOVE STORY | Oren Shkedy | Israel, 2013 | 00:38:10

 

Glove Story explorează noțiunea de spațiu personal și mult prea des întâlnita invazie a lui. Pune întrebarea: care sunt repercusiunile pshihologice, fizice și sociale ale abordării limitelor doar ca sugestii? Această întrebare răsună mult mai puternic în climatul politic local al regiunii și vremurilor noastre. Filmul urmărește patru personaje într-o serie de locații hiper-realiste și arhitecturale în care, ca în ”No Exit” al lui Satre, fiecare este raiul sau iadul celuilalt.

Trailer: http://player.vimeo.com/video/73526831?title=0&byline=0&portrait=0

 

Curator: Sarah Möller.

Intrarea este liberă. Participanții la programul GROWASP au prioritate.

Evenimentul face parte din programul de formare profesionala in artele performative contemporane – GROWASP si este organizat de catre Asociatia 4 Culture si WASP – Working Art Space and Production in cadrul Performance Situation Room, activitate din cadrul proiectului Life Long Burning. Cu sprijinul: Programul Cultura al Uniunii Europene.

 

Performance Situation Room este un model inovativ de cercetare și partajare de cunoștinte unde diferiți actori ai artei discută preocupările și interesele lor. Acesta susține un mediu în care are loc o reformulare dinamică a principalelor aspecte ale practicii artistice. Metoda de lucru variază de la module săptămânale sau lunare, conferințe de weekend, perioade de cercetare de 6 luni cu întâlniri pe Skype până la procese de studiu nomade

Această proiecție este co-prezentată de  POOL cu sprijinul DOCK 11. Filmarea și fotografiatul sunt strict interzise în sala de proiecție.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.