Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Poluarea în vremea Pandemiei: Episoade de poluare alarmante înregistrate în București de către platforma aerlive.ro!

0

Solicităm Ministerului Mediului și al Pădurilor un raport complet asupra controalelor efectuate și a sancțiunilor aplicate în ceea ce privește episoadele de poluare masivă cu particulele de PM10 și PM2.5 înregistrate în Capitală!

08.04.2020, București: Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis trage un semnal de alarmă în ceea ce privește calitatea aerului, în contextul în care în plină pandemie și într-o perioadă în care toate activitățile rutiere și economice funcționează la minim, în Capitală au loc episoade de poluare majoră, în special în timpul nopții.

Astfel, în perioada 10 martie- 8 aprilie, platforma www.aerlive.ro a înregistrat 8 episoade de poluare, cu valori mai mari de 50 ug/m3 pentru PM10 și 15 episoade cu depășiri peste 35 ug/m3 pentru PM2.5.

Depășirile înregistrate pentru PM10, în perioada 10 martie-7 aprilie

Depășirile înregistrate pentru PM2.5, în perioada 10 martie-7 aprilie

Depășirile au fost înregistrate fie la primele ore ale dimineții, fie în decursul nopții și au durat în medie 3-4 ore. Mediile zilnice nu înregistrează depășiri ale normelor legale, întrucât calitatea aerului este în general bună, cu excepția acestor fenomene izolate.

În vederea asigurării dreptului la un aer curat pentru toți locuitorii Capitalei, în special în acestă perioadă, când sistemul sanitar din România este pus la grea încercare, solicităm Ministerului Mediului și al Pădurilor un raport asupra controalelor efectuate de către Garda de Mediu în ultima lună, precum și stadiul identificării/amendării responsabililor pentru poluarea aerului.

www.aerlive.ro este o platformă independentă de măsurare a calității aerului din București realizată de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis și Fundația ETA2U, alături de organizațiile partenere: OPTAR, 2Celsius și Observatorul Român de Sănătate, susținut prin Fondul IKEA pentru Mediul Urban, finanțat de IKEA România și gestionat de Fundația Comunitară București.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.