Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pofta vine donând! Hai să luăm masa împreună la cel mai mare prânz din România

0

Proiectul PACT pentru COMUNITATE, al Fundației PACT, va participa la prima ediție a prânzului cu strângere de fonduri The Big Lunch, organizat pentru prima oară în România de Fundația Comunitară București, după o idee Eden Project din Marea Britanie.

The Big Lunch are loc pe 27 septembrie, în intervalul 11.00-22.00 în cafenele, spații creative, restaurante, sedii de birou sau chiar acasă. 15 organizații nonguvernamentale sau grupuri de inițiativă organizează prânzuri cu strângere de fonduri în mai multe spații din București și Craiova.

PACT_The Big Lunch

Violeta’s Bistro, Dulcineea Urbană, Bloggerul Beatrice Sauvage, Bon-Bon Cupcakes Craiova și Căpruciu Georgiana sunt cei 5 bucătari ce s-au alăturat proiectului PACT și vor organiza cinci prânzuri sâmbătă, 27 septembrie, pentru a strânge bani pentru comunitatea din Bârca, județul Dolj.

Vino și tu să iei masa cu noi, sâmbătă, 27 septembrie! Cu banii strânși, se va construi un loc de joacă pentru 70 de copii din Bârca, ce nu au un loc de petrecere a timpului liber în siguranță.

Unde luăm prânzul?

  • Ne vedem la Violeta’s Bistro, strada Ionescu Gion nr. 9, Bucuresti, Sector 3, între orele 10:30 – 22:30. 70% din încasările rezultate din acest prânz vor merge către comunitatea din Bârca pentru a susține construirea locului de joacă pentru copii.
  • La Impact HUB, strada Halelor, nr.5, etaj 2, vă așteaptă Dulcineea Urbană între orele 12:00 și 15:00.
  • În Craiova, Bon-Bon Cupcakes vă invită la ceainăria Bernschutz, între orele 18:00-19:00, pe strada A.I.Cuza, nr. 9, bl. 156, esplanada Teatrului Național.

Bloggerul Beatrice Sauvage va găti pentru prietenii ei un prânz acasă în București, iar banii strânși vor merge tot pentru construirea locului de joacă pentru copiii din Bârca. La fel și Căpruciu Georgiana va găti și va lua masa în grădină, acasă, împreună cu prietenii ei în Craiova.

Cele 5 prânzuri sunt înregistrate pe platforma www.thebiglunch.ro și se poate dona și online aici: http://bit.ly/1utgtOn .

Prin programul PACT pentru COMUNITATE, Fundația PACT lucrează cu oameni cu inițiativă din comunități mici care doresc să-și schimbe satul sau orașul în mai bine prin proiecte concrete. În localitatea Bârca (Dolj), în cartierul Dragalina sunt aproximativ 70 de copii care nu au posibilități de petrecere a timpului liber. Copiii provin din familii sărace, care nu își permit să îi ducă în locuri amenajate de joacă, în afara localității, iar unii dintre ei nu au plecat niciodată din comunitate.

Prin proiect, grupul de inițiativă împreună cu alți membri din Bârca vor amenaja un loc de joacă unde vor organiza diferite activități pentru copii. Acest proiect este pentru toți o oportunitate ca întreaga comunitate să se adune și să realizeze lucruri împreună. De asemenea, este un prim pas pentru grupul de inițiativă de a lucra cu oamenii din comunitate și de a se gândi la noi proiecte pe care le pot face acolo.

Fundația PACT – Parteneriat pentru Acțiune Comunitară și Transformare – contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităților prin încurajarea, susținerea și promovarea inițiativelor locale și regionale, a parteneriatului și a responsabilității sociale. PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile pe care le numește generic organizaţii comunitare şi pe care le sprijină să fie active, eficiente, sustenabile şi vizibile în regiunea lor (www.fundatiapact.ro).

Fundaţia Comunitară Bucureşti colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţile din București. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în anul 2011 şi este parte din mişcarea naţională fundații comunitare, alături de alte 11 fundaţii comunitare din ţară.

The Big Lunch

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.