Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PMB și OAR București, parteneri pentru binele Capitalei

0

București, 11 iunie 2021: Primăria Municipiului București (PMB) și Filiala București a Ordinului Arhitecților din România (OAR București) au semnat un parteneriat-cadru prin care și-au luat angajamentul că vor susține ridicarea calității arhitectural-urbanistice a vieții urbane bucureștene, a spațiului public, a culturii, practicii și mediului de construcții. Din partea PMB a semnat primarul general Nicușor Dan, iar din partea OAR București – președintele Emil Ivănescu.

Parteneriatul-cadru are consemnate o serie de reguli clare pe care ambele părți s-au angajat să le respecte. Acordul semnat este un lucru firesc în contextul în care există un numitor comun foarte puternic: toți cei implicați în dezvoltarea urbanistică și arhitecturală a Capitalei sunt de acord că orașul București nu mai poate continua în maniera ultimilor 30 de ani.

Astfel, vor fi organizate dezbateri și concursuri de soluții. Va fi urmărită îndeaproape calitatea arhitecturii. Se va pune accentul pe protejarea patrimoniului, pe regenerarea urbană, pe fiabilitatea proiectelor edilitare.

PMB și OAR București își doresc transparența, eficientizarea și digitalizarea procedurilor de avizare. Și nu în ultimul rând, arhitecții și arhitecții stagiari au porțile deschise pentru a se implica în viața administrativă a orașului.

În acest context, primarul PMB, Nicușor Dan, a declarat: „Bucureștiul are nevoie de o dezvoltare sustenabilă, care să reducă traficul, să reducă poluarea, să aducă grădinița, școala, parcul la o distanță rezonabilă de fiecare locuință, care să dea clădiri și spații publice de calitate, care să crească, pe scurt, calitatea vieții. Arhitecții și urbaniștii sunt esențiali în acest proces. Salut, de aceea, dorința de participare a OAR București la construcția noului București și parteneriatul pe care tocmai l-am semnat.”

Președintele OAR București, Emil Ivănescu, a ținut să precizeze: “Parteneriatul semnat între PMB și OAR București este o garanție a colaborării pentru o capitala europeană, modernă, incluzivă, atentă la calitatea mediului construit. Acordul reprezintă startul unor acțiuni comune ce au ca unic scop creșterea calității vieții bucureștenilor printr-o arhitectură valoroasă, prin respectarea patrimoniului, a spațiului public, printr-un cadru urbanistic coerent și corect, prin eficientizarea și digitalizarea cadrului procedural.”

OAR București este o organizație profesională, apolitică, de interes public, care numără 4190 de membri. Anul acesta împlinește 20 de ani de la înființare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.