Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Plimbare prin Bucurestii primarului Pache Protopopescu. De la Foisorul de Foc la Hala Traian.

0
Fundatia Calea Victoriei te invita sambata, 21 iulie, ora 18.00, la o Plimbare prin Bucurestii primarului Pache Protopopescu. De la Foisorul de Foc la Hala Traian.Povestitor va fi urbanistul Andrei Popescu, autorul ideiurbane.ro.

 

Va asteptam cu drag,
Fundatia Calea Victoriei

Plimbare prin Bucurestii primarului Pache Protopopescu.

De la Foisorul de Foc la Hala Traian

Va invitam sambata, 21 iulie, la o plimbare de seara printr-una dintre cele mai elegante zone ale Bucurestiului vechi.

Urbanistul Andrei Popescu (ideiurbane.ro) ne va povesti despre marile schimbari aparute in orasul nostru in secolul 19 si la inceputul secolului 20 si despre cum au influentat ele viata de zi cu zi a locuitorilor.

Calatoria noastra incepe de la Piata Foisorul de Foc si continua pe una dintre axele dezvoltate la sfarsitul secolului 19, catre Piata Pache Protopopescu. In „Rondul lui Pache” ne vom opri ca sa discutam despre ce a insemnat  dezvoltarea de tip haussmannian atat la nivel european cat si, in mod concret, in Bucuresti. Vom vedea cum arata orasul Bucuresti inaintea trasarii acestor axe si modul in care s-a gandit viitoarea sa dezvoltare.

Vom patrunde apoi in zona rezidentiala a orasului de inceput de secol 20. In plimbarea pe strazile cu traseu sinuos, vom discuta despre modul de viata din aceea perioada, despre comunitate si modurile de socializare. Tipul de locuire si parcelarea tradiționala sunt doua elemente pe care le vom detalia.

Traseul ales include strazi care inca pastreaza atmosfera Bucurestilor de inceput de secol: Sfantul Stefan, Zefirului, Stefan Mihaileanu sau Popa Soare.

Lector: Andrei Popescu

Cost: 30 de lei; 25 de lei redus

Data: 21 iulie; Ora: 18.00

Loc de intalnire: Foisorul de Foc, intrarea in muzeu

INSCRIERE LA CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.