Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Plimbare in Bucurestii negustorilor, 15 mai 2010

1

Intalnire la Fantana Sarindar (Cercul Militar National)
O promenada cu Adrian Majuru

Punct de plecare: Fantana Sarindar – Calea Victoriei – strada Franceză – strada Şepcari – Bulevardul I.C.Brătianu – Calea Moşilor – Strada Negustori – Strada Mîntuleasa – Bulevardul Carol I – strada Lipscani.

Prin comportament, manieră de a locui şi tipologia consumului, clasa de mijloc a fost întotdeauna un barometru social, economic şi cultural pentru societatea urbană.

Clasa de mijloc este aceea care a creat şi impulsionat societatea de larg consum, confortul atent construit. În trecut, negustorimea noastră a creat comerţul en detail trimiţând prin satele Valahiei căruţe cu mărfuri de tot felul, care se întorceau la depozitele de pe Lipscani după câteva săptămâni de peregrinări. A doua generaţie de negustori, în asociere cu alţii care au venit între timp, de pe alte meleaguri urbane, mai ales după 1830, a dezvoltat manufacturi şi puncte de desfacere ale acestora în târgurile principale din ţară. Au înfiinţat primele bănci cu filialele cuvenite.

Proiectul de viaţă s-a modificat şi el. Casele s-au modernizat, ca arhitectură dar şi ca ambientare interioară; vestimentaţia s-a diversificat şi „europenizat”; consumul a ieşit din prăvăliile negustoreşti orientându-se şi către sfera distracţiilor şi a consumului cultural. Intimitatea a preluat şi ea un alt cod de reprezentare, de la gesturi şi atitudini, la aşteptările şi proiecţiile legate de celălalt; s-au diversificat posiblităţile de socializare.

Vizitele, supeurile, soirelele, pătrund şi la mahala, ca urmare a largului consum care se desfăşura în societatea de mijloc. Iar acest mijloc al societăţii a fost punctul de plecare pentru marile cariere, pentru marile averi. Ele au putut fi păstrate atâta timp cât posesorii lor nu au uitat de unde au plecat. Originile uitate se pot întoarce în mai puţin de o generaţie. Cei din vechime o ştiau. Dar aceasta este o altă poveste.

Punct de plecare: Fantana Sarindar (in fata Cercului Militar), ora 11:00
Taxa participare: 30 ron –adulti/ 25 ron – elevi, studenti

Data: 15 mai – INSCRIERI LA CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.