Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PLAY (The Day) – Festival de spectacole contemporane în proiecție

0

CESI – Centrul de Excelență în Studiul Imaginii în parteneriat cu Teatrul de Comedie vă invită Sâmbătă, 10 Mai, începând cu ora 16:30, la cea de-a doua ediție a Festivalului de spectacole contemporane în proiecție: PLAY (the day).

Festivalul PLAY s-a născut din dorința de a oferi publicului de teatru șansa de a fi la curent cu ceea ce se întâmplă pe scena internațională. Evenimentul găzduit de Sala nouă a Teatrului de Comedie (Strada Sf. Vineri nr. 11) își propune să aducă în prim-plan spectacole contemporane recente, realizate de către cei mai apreciați creatori internaționali ai momentului, prezentate în cea mai bună formulă în afara vizionării lor live.

În cadrul festivalului veți avea ocazia să participați la vernisajul unei expoziții de fotografie semnată Alexandra Pașca în cadrul căreia puteți admira imagini surprinse în timpul spectacolelor de teatru, să asistați la o conferință despre transmedia storytelling susținută de Rodica Dominteanu și Ioana Mischie (STORYSCAPES) și să vedeți spectacolul regizorului grec Dimitris Papaioannu2 (Two). Acesta este cunoscut publicului larg pentru conceptul ceremoniei care a deschis Jocurile Olimpice din Grecia 2004, spectacol care a fost urmărit de 72.000 de spectatori si peste 15.000 de performeri din rândul atleților. Spectacolul proiectat,2(Two), este o disecție a corpului bărbătesc, o piesă cu 22 de performeri bărbați, un performance la limita între teatru și dans.

Afis Play The Day

Cristina Modreanu, critic de teatru și lector universitar în cadrul CESI, coordonatoarea proiectului, spune: ”Cine vrea să vadă teatru venit de pe scenele internaționale în România merge la Sibiu, Cluj sau Timișoara. Deși se dorește o capitală europeană, Bucureștiul nu are acces la noile tendințe din spectacologia mondială, foarte puține spectacole de teatru și performance au ajuns aici în ultimii ani. Festivalul Play –spectacole contemporane în proiecție, organizat pentru a doua oară de masteranzii Centrului de Excelență în Studiul Imaginii pe care îi coordonez, își propune să repare parțial această situație, prin proiectarea în premieră în România și în București a unor spectacole semnate de creatori internaționali. Ei răspund astfel unei curiozități firești și unei nevoi de ieșire din izolare și de conectare la vibrațiile scenei contemporane.”

Vă așteptăm Sâmbătă, 10 Mai, începând cu ora 16:30 la Sala Nouă a Teatrului de Comedie (Strada Sf. Vineri nr. 11) să vă numărați printre cei care au șansa să participe la un eveniment unic: PLAY (the day) – festival de spectacole contemporane în proiecție. Intrarea este gratuita.

Mulțumim pentru susținere: Radio România Cultural ,Șapte Seri, Radio București FM, Radio România Cultural, ArtWe.ro, IQool.ro, RoEvents, CalendarEvenimente.ro, PeLipscani.ro, Concerte-azi.ro, CafeGradiva.ro, Psihoo.ro, teatruacum.blogspot.ro.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.