Play Design Fair – o perspectiva noua asupra modei si designul romanesc

0

Sambata si duminica 28-29 iunie, Institutul Francez si terasa Chez Elvire din Bucuresti au fost gazdele unui eveniment deosebit –  Play Design Fair, primul targ de reciclare inteligenta si design romanesc.

Play Design Fair (3)

In cadrul evenimentului de upcycling si moda, si-au expus colectiile designeri vestimentari precum Alex Nimurad, Mihaela Cretescu, Iulia Marinescu, Christine on the Clouds, Urzeala sau Lorena Trica si tricourile Ruvik. Cum accesoriile, bijuteriile si gentiile ne sunt foarte dragi, am rezervat un loc pentru creatiile contemporane ale UtopicArt, Dianei Vasile, Artuca Design, Silviei Suotean, Rodicai Richard, Vivianei Basan, Don Papillon, Una ca luna si Madalinei Teler.

Play Design Fair (1)

Musette s-a pregatit de vara cu surprize in jurul unui concept original: o toneta din materiale reciclate, o selectie de produse de sezon si o serie de genti special create cu ocazia targului, din vechi banere publicitare ale brandului. Propunand pe toată durata târgului un adevărat atelier de upcycling, echipa coordonata de insasi Cristina Bitlan si Laura Luca, a executat accesorii personalizate din piele pentru vizitatori, sumele colectate din vanzarea obiectelor au fost donate Asociatiei Beneva pentru copiii bolnavi de cancer de la sectia de oncopediatrie a Spitalului Marie Curie din Bucuresti.

Galeria de arta contemporana Galateca a fost prezenta cu o selectie specifica precum produsele Catalin Nastasoiu si Ronativ, Pisica Patrata, tricourile romanesti Murmur by Andreea Badala special concepute pentru galerie, bijuteriile Carlei Szabo sau piesele Magdalenei Pelmus.

In atriumul Institului, pe toata durata evenimentului au avut loc conferinte inspirationale sustinute de personalitati precum Sandra Ecobescu presedinta Fundatiei Calea Victoriei, Iulia Gorneanu director artistic al galeriei Galateca, Gabriela Urda fondatoarea Yard Sale, Alexandra Ion, antropolog la Institutul de Antropologie Francisc I. Reiner, Ioana Nicolescu, fondatoarea Play Design Fair si Mona Silvia Timofte, educator muzeal la Muzeul Național de Artă al României.

Iubitorii de imagini frumoase au putut admira expozitia de fotografie a lui Radu Coman “It’s all so quiet”, expusa la parterul atriumului.

Sound design-ul de vara a fost asigurat de echipa Nicecream.fm, cu un playlist agreabil si o serie de proiectii alese pentru prima parte a serii.

Cu umor, curiozitate si viziune asupra tendintelor actuale si directiilor din moda cat si life-style, proiectul Play Design Fair semnat Code Noir Style, a pus lumina pe un trend international major facandu-i pe bucuresteni sa descopere, intr-un context deosebit, upcycling-ul in designul contemporan romanesc.

Va asteptam cu drag la urmatoarea editie ce va avea loc in luna octombrie.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.